Lehdistötiedote heinäkuuta 19, 2013 02.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa asemaansa Kiinan jauhatusmarkkinoilla energiatehokkaalla pystymyllyteknologialla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.7.2013 klo 14:00 paikallista aikaa

Anshan Iron and Steel Group Corporation valitsi Metson pystymyllyt uuteen rautamalmiprojektiinsa

Energiatehokkaat pystymyllyt ovat asteittain korvaamassa kuulamyllyt hienonnusprosesseissa. Hyvänä esimerkkinä tästä suuntauksesta Metso on äskettäin varmistanut kaikkien aikojen suurimman pystymyllytilauksensa Kiinaan. Tilaaja on Anshan Iron and Steel Group Corporation (Ansteel), joka on Kiinan johtavia rautamalmin ja teräksen tuottajia. Metson laitteet asennetaan Ansteelin täysin uuteen rautakaivokseen Anshanissa, Kiinan Liaoningin provinssissa. Tilauksen kokonaisarvo on yli 33 miljoonaa euroa.

"Metson pystymyllyt ovat juuri oikea ratkaisu Ansteelin kaltaisissa projekteissa. Pystymyllyillämme energia- ja kulutusosakustannukset pienenevät vähintään 35 prosenttia", Metson Kaivos ja maarakennuksen teknisen tuen asiantuntija Pouris Huang.

Metson VERTIMILL(TM)-teknologia tarjoaa jauhatukseen myös laatuetuja. "Perinteisillä kuulamyllyillä on erittäin vaikeaa jauhaa malmi niin hienojakoiseksi kuin magneettinen erottelu edellyttää", Pouris Huang huomauttaa.

Ansteelille toimitettavat kuusi pystymyllyä ovat Metson suurimpia malleja. Toimitus sisältää lisäksi kuusi kartiomurskainta ja kolme painesuodatinta sekä asennus- ja käyttöönottopalvelut. Metson toimitus valmistuu maaliskuussa 2014, ja kaivos on määrä ottaa käyttöön heinäkuussa 2014. Tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 ensimmäisen ja toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Poikkeuksellisen nopea toimitus

"Metso toimitti viime vuonna Kiinan markkinoiden ensimmäisen pystymyllynsä kuparikaivokseen. Toimitusaika oli ennätyksellisen lyhyt, vain hieman yli 12 kuukautta, ja asiakas on saavuttanut tavoitellun jauhatuskapasiteetin ja säästön kulutusosissa. Ansteelin tilaus, jossa on myös nopea toimitusaika, herättää varmasti kiinnostusta Kiinan kaivosyrityksissä", Pouris Huang lisää.

Toimitettavat kuusi VERTIMILL(TM) VTM-1500 -tyyppistä myllyä pystyvät kukin käsittelemään keskimäärin 653 tonnia malmia tunnissa. Pystymyllyjen lisäksi Metso toimittaa kuusi hyväksi todettua HP800-kartiomurskainta välimurskaukseen sekä kolme VPA2050-54-painesuodatinta rautamalmirikasteen vedenpoistoon.

Anshan Iron and Steel Group Corporationin (Ansteel) juuret ulottuvat vuoteen 1916. Yhtiö syntyi Anshanin rautatehtaan ja Shouwan terästehtaan yhdistyessä vuonna 1948, ja siitä tuli Kiinan ensimmäinen suurtuottaja. Ansteelin toiminnot sijaitsevat Anshanissa, Liaoningin provinssissa, joka on tunnettu runsaista rautamalmiesiintymistään. Todetut esiintymät muodostavat neljänneksen Kiinan kaikista esiintymistä.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
Pouris Huang, teknisen tuen asiantuntija, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +86 10 6566 6600

Metso Twitterissä