Lehdistötiedote heinäkuuta 23, 2013 01.30.00 ip. CET

Metson nopeasti asennettava ja energiatehokas jauhatusratkaisu vauhdittamaan Altay Polimetallyn uuden kuparikaivoksen tuotantoa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.7.2013 klo 13:30 paikallista aikaa

Kazakstanilainen Altay Polimetally sopi jo neljännestä tilauksesta Metson kanssa

Metso on sopinut neljännestä tilauksesta Altay Polimetally LLP:n kanssa yhtiön kuparikaivokseen Kazakstanin Almatyssa. Uuteen tilaukseen kuuluu kaksi pystysuuntaista VERTIMILL-jauhinmyllyä sekä suunnittelu, valvonta, käyttöönotto ja kuljetus. Sopimus on jatkoa Metson aiemmin saamille murskaus- ja seulontalaitostilauksille. Uuden tilauksen arvoa ei julkisteta.

Altayn tavoitteena on saada suurin mahdollinen hyöty irti monimetallimalmin käsittelyprosessistaan kustannustehokkaasti. Metson ehdottama integroitu jauhatusjärjestelmä vastasi tehokkuudeltaan ja kokonaiskustannuksiltaan Altayn tarpeita.

"Mineraalien talteenotto- ja toimintakapasiteettitavoitteisiin yltäminen matalimmilla mahdollisilla kokonaiskustannuksilla on ensiarvoisen tärkeää hyvän taloudellisen tuloksen kannalta. Suurimman koneemme, VERTIMILL 4500-C-pystymyllyn, korkea kapasiteetti sekä minimoi hankkeen pääomakustannukset että lyhentää käyttöönottoaikaa, kun taas myllyn luonnostaan energiatehokas jauhatuskyky pienimmissäkin lopputuotteissa pitää elinkaarikustannukset matalina. Ratkaisu tarjoaa Altaylle nopeaa tuottoa sekä entistäkin parempaa kannattavuutta", sanoo Jon Allen, Metson Kaivos ja maarakennuksen pystymyllyliiketoiminnan tuotepäällikkö.

"Kokemuksemme tuotannonhallintaratkaisuista, asennuksesta ja suunnittelusta yhdessä ehdottamamme kokonaisratkaisun kanssa sai Altayn jatkamaan yhteistyötä Metson kanssa. VERTIMILL-myllyn tuotannollisten hyötyjen lisäksi pystyimme tarjoamaan Altaylle nopean käyttöönoton. Mylly sopii pienempään tilaan ja vaatii tavallista pienemmät perustukset, minkä vuoksi asennus vie alle kaksi viikkoa. Tämä ratkaisu istui täydellisesti asiakkaan tavoitteisiin kulujen hallitsemisesta ja suorituskyvyn parantamisesta. Altayn päätös osoittaa, että kaivosyhtiö luottaaa edelleen ratkaisuehdotuksiimme", lisää Serge de Backer, Metson Kaivos ja maarakennuksen murskainratkaisuista vastaava päällikkö.

4500 hevosvoiman VERTIMILL-pystymyllyt jauhavat suljetussa esijauhatuspiirissä 3 millimetrin suuruista syötemateriaalia 75 mikronin jauheeksi. Myllyt ovat Metson suurimpia pystymyllyjä, ja niissä yhdistyvät energiatehokkuus, alhainen jauhinkappaleiden kulutus sekä suuri lopputuotteen määrä suhteessa syötteeseen. Nämä kaikki ominaisuudet vaikuttivat merkittävästi asiakkaan lopulliseen päätökseen.

Tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Myllyt toimitetaan asiakkaalle vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana.

Altay Polimetally on aiemmin tilannut Metsolta suurimman koskaan rakennetun Lokotrack tela-alustaisen murskauslaitoksen, sekä täydelliset, toisen, kolmannen ja neljännen vaiheen murskaus- ja seulontalaitokset sekä automaatiojärjestelmän.

Altay Polimetally LLP:n uusi kaivos tuottaa kuparin lisäksi myös kultaa. Vuosittain malmia irrotetaan suunnitelmien mukaan kolme miljoonaa tonnia, sivukivi mukaan lukien 10 miljoonaa tonnia.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
Serge de Backer, murskainratkaisuista vastaava liiketoimintapäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +33 608 239 799, sähköpostitse: serge.debacker(at)metso.com

Metso Twitterissä