Lehdistötiedote elokuuta 8, 2013 10.00.00 ap. CET

Metso sai päätökseen kiinalaisen valimon yritysoston

Metso Oyj:n lehdistötiedote 08.08.2013 klo 10:00 paikallista aikaa

Yritysosto vahvistaa Metson varaosien toimitusta kaivos- ja maarakennusteollisuuksien asiakkaille Kiinassa ja muualla Aasian-Tyynenmeren alueella

Metso on saanut päätökseen helmikuussa 2013 julkistamansa yritysoston, jolla se hankki teräsvalimon. Valimo sijaitsee Quzhoun kaupungissa Zheijangin provinssissa, noin 400 kilometriä Shanghaista lounaaseen. Quzhou Juxin Machinery Co. Ltd ja Quzhou Chixin Machinery Co., Ltd -yhtiöiltä hankittu liiketoiminta sekä noin 220 työntekijää siirtyvät Metsolle tästä päivästä lähtien. Kauppahintaa ei julkisteta.

Yritysoston avulla Metso vahvistaa kulutusosien toimituskykyään kaivos- ja maarakennusteollisuuksien asiakkaille Kiinassa ja muualla Aasian-Tyynenmeren alueella. "Olen todella tyytyväinen siitä, että saimme tämän meille tärkeän yritysoston vietyä loppuun näin nopeasti. Saamme tästä hyvän lähtökohdan valimon kehittämiselle osana Metsoa. Meillä on jo nyt alan kattavin palvelukeskus- ja jakeluverkosto. Tämän yritysoston avulla vahvistamme omaa tuotantoamme Kiinassa ja kehitämme palveluliiketoimintaamme edelleen", sanoo João Ney Colagrossi, Metson kaivos- ja maarakennussegmentin palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Metsolla on tällä hetkellä viisi omaa valimoa sekä kattava valutoimittajien verkosto, joka palvelee kaivos- ja maarakennusteollisuutta. Metson omat valimot sijaitsevat Intian Ahmedabadissa, Etelä-Afrikan Isithebessä, Tsekin Prerovissa, Brasilian Sorocabassa ja Suomessa Tampereella.

Metso on tänä vuonna toiminut 80 vuotta Kiinassa. Solmimme ensimmäisen sopimuksemme - paperikoneen toimituksesta - Kiinaan vuonna 1933. Nykyisin Metsolla on Kiinassa laaja toimipisteiden verkosto. Metso jatkaa läsnäolonsa vahvistamista Kiinassa ja on kertonut hankkivansa Shaorui Heavy Industries Ltd. -nimisen yhtiön ja yhteistyösopimuksesta LiuGong Group Corp. Ltd.:n kanssa. Metson 3 200 työntekijää Kiinassa palvelevat paikallisia asiakkaitamme kaikissa Metson keskeisissä asiakasteollisuuksissa ja tukevat Kiinan teollisuuden ja yhteiskunnan perusrakenteiden kestävää kehitystä.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
João Ney Colagrossi, Metson kaivos- ja maarakennussegmentin palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja, puh. +55 15 2102 1301

Xiaofeng Liang, Metson kaivos- ja maarakennussegmentin Kiinan toiminnoista vastaava johtaja, puh. +86 13801288953

Metso Twitterissä