Lehdistötiedote elokuuta 22, 2013 01.30.00 ip. CET

Metso vahvistaa suunnitteluosaamistaan ostamalla intialaisen EPT Engineering Services -yrityksen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.8.2013 klo 13:30 paikallista aikaa

Metso on ostanut intialaisen insinööritoimiston EPT Engineering Services Private Limited. Yritysosto noudattaa Metson strategiaa ja vahvistaa sen asemaa Aasian kasvavilla markkinoilla. Kauppahintaa ei julkisteta.

Yksityisomistuksessa oleva EPT Engineering Services tuottaa suunnittelu-, detaljisuunnittelu- ja lisäarvopalveluja kuten konseptisuunnittelua ja 3D-mallinnusta voimantuotanto-, massa- ja paperi-, öljy-, kaasu- ja petrokemianteollisuudelle. Yrityksellä on 90 työntekijää.

"EPT:n ostaminen noudattaa strategiaamme, jonka mukaan parannamme määrätietoisesti kustannuskilpailukykyämme ja palvelemme asiakkaitamme aiempaa paremmin sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. EPT:n oston myötä Metso omistaa 100% Metso Power India Private Limited-yhteisyrityksestä, jossa EPT on ollut vähemmistöosakas,", sanoo Metson Voimantuotanto-liiketoiminnan operatiivinen johtaja Olli Karavirta.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.
* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.
www.metso.com/fi,  www.twitter.com/Metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Olli Karavirta, operatiivinen johtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 020 14121

Metso Twitterissä