Lehdistötiedote elokuuta 16, 2013 01.00.00 ip. CET

Metson automatisoitu murskauslaitos kouluttaa tulevia kaivos- ja louhosammattilaisia alan nykyaikaisimmalla kalustolla Taivalkoskella

Metso Oyj:n lehdistötiedote 16.08.2013 klo 13:00 paikallista aikaa

Oulun seudun ammattiopiston Taivalkosken yksikkö on perustanut kivi- ja kaivosalan koulutusohjelman vastaamaan ammattitaitoisen työvoiman tulevaan kysyntään

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) ottaa käyttöön Metson automatisoidun, tela-alustaisen murskausaseman Oulun seudun ammattiopiston Taivalkosken yksikössä. Murskausasema vihitään opetuskäyttöön lokakuussa 2013. Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) on Suomen ensimmäinen oppilaitos, joka tarjoaa oppilaiden käyttöön täysin automatisoidun, liikuteltavan murskausaseman.

"Olemme todella tyytyväisiä, että kilpailun voitti yksi maailman johtavista murskauslaitetoimittajista, kotimainen Metso. Yksi keskeinen tekijä kilpailutuksessa oli se, miten laitos pystyy kokonaisuutena vastaamaan opetukseen. Metson toimittama murskausasema sisältää alan viimeisintä automatiikkaa ja toimitukseen kuuluu myös virtuaalinen oppimisympäristö Bruno", sanoo Taivalkosken projektia luotsannut Kalevi Hirvonen OSAO:sta.

"Lokotrack on pysynyt jo lähes 30 vuoden ajan tela-alustaisen murskaustekniikan tiennäyttäjänä. Olemme iloisia, että tulevaisuuden kaivosammattilaiset pääsevät opiskelemaan murskausta ja seulontaa alansa nykyaikaisimmalla kalustolla", painottaa aluemyyntipäällikkö Jouko Tolonen Metson Kaivos ja maarakennus -segmentistä.

"Yhdistämällä Metson automaatio- ja koneosaaminen sekä prosessituntemus pystymme vastaamaan oppilaitoksen asettamiin opetuksellisiin tavoitteisiin", kertoo tuotepäällikkö Pasi Airikka Metson Automaatio -segmentistä.

Automaatio lisää työturvallisuutta

Metson toimittama Lokotrack-murskauslaitos tulee koostumaan LT106-esimurskaus- ja LT200HP-jälkimurskausyksiköistä sekä ST3.5-mobiiliseulasta. Murskainyksiköt varustetaan IC-sarjan prosessinohjauksella, joka liitetään Metso DNA -laitosautomaatiojärjestelmään.

Metson toimitus kattaa laitteiden lisäksi laitosautomaation sovelluksineen, tiedonkeruun raportteineen sekä etäyhteyden oppilaitokselle. Louhetta syöttävään kaivuriin asennetaan operointi- ja kameranäytöt. Kosketusnäytön avulla kaivurikuljettaja voi ohjata ja valvoa prosessia käymättä koneilla, mikä lisää työskentelyn ja tuotannon tehokkuutta sekä turvallisuutta.

Murskausammattilaisten kysyntä kasvaa

Elokuun alussa käynnistynyt uusi koulutusohjelma keskittyy työmenetelmien, työvälineiden ja laitteiston hallinnan opettamiseen. Idea kivi- ja kaivosalan peruskoulutuksen käynnistämisestä syntyi viitisen vuotta sitten, kun kaivosbuumin vaikutukset alkoivat näkyä Suomessa. Vaikka ala kärsii parhaillaan maailmanlaajuisesta laskusuhdanteesta, Geologian tutkimuskeskus arvioi tuoreessa raportissaan, että Suomen kaivosteollisuudessa on odotettavissa vahvaa kasvua seuraavien vuosikymmenten aikana. Tämä tarkoittaa myös lisääntyvää kysyntää ammattitaitoiselle työvoimalle erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa.

"Uskomme, että murskauksen koulutusympäristömme voi palvella jatkossa laaja-alaisesti maamme kivi- ja kaivosalan koulutusta kaikilla koulutusasteilla, koska se edustaa alallaan ehdotonta huippua. Uskomme myös, että Metso on valmis panostamaan omalta osaltaan siihen, että oppilaitoksemme murskauslaitos säilyy erinomaisena murskausalan koulutuksen referenssinä", Kalevi Hirvonen uumoilee.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 300 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Oulun seudulla ja Koillismaalla. OSAO:n ylläpitäjä on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk).

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Automaatio-liiketoiminnan prosessiautomaatio- ja virtauksensäätöratkaisut vastaavat Metson asiakasteollisuuksien kasvavaan tarpeeseen tehostaa tuotantoprosessejaan raaka-aineiden ja energialähteiden niukentuessa ja niiden käytöstä aiheutuvien kustannusten kohotessa. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme auttaa palveluillaan asiakkaitamme parantamaan tuottavuutta, pienentämään riskejä ja optimoimaan kustannuksia.
www.metso.com/automation,  www.twitter.com/metsoautomation

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Koneet: Jouko Tolonen, aluemyyntipäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso, p. 050 355 7580, jouko.tolonen(at)metso.com

Automaatio: Pasi Airikka, tuotepäälliikkö, Automaatio, Metso, p. 040 587 2730, pasi.airikka(at)metso.com

OSAO: Kalevi Hirvonen, projektipäällikkö, OSAO Taivalkoski, p. 010 27 23705, kalevi.hirvonen(at)osao.fi

Esitteet
Nimi
Metson Lokotrack LT106 -murskain Lataa
Metson DNA-automaatiojärjestelmä Lataa

Metso Twitterissä