Lehdistötiedote syyskuuta 30, 2013 09.00.00 ap. CET

Kutsu lehdistötilaisuuteen 1.10. klo 14: Toimitusjohtaja Pasi Laine kertoo tulevasta Valmet Oyj:stä*

Tervetuloa kuulemaan tulevan Valmet Oyj:n* liiketoiminnasta, strategiasta ja tavoitteista tiistaina 1.10. klo 14.00 Metson pääkonttorissa osoitteessa Fabianinkatu 9 A, Helsinki.

Tilaisuudessa Valmetin* toimitusjohtaja Pasi Laine esittelee uuden yrityksen liiketoimintaa, tavoitteita ja yritysidentiteettiä.

Taustaa tilaisuudelle: Metson hallitus on strategiaselvityksen jälkeen 31.5.2013 allekirjoittanut suunnitelman yhtiön jakamisesta kahdeksi erilliseksi yhtiöksi ja ehdottaa osakkeenomistajille jakautumisen hyväksymistä ylimääräisessä yhtiökokouksessa 1.10.2013. Jakautumissuunnitelman mukaisesti Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta siirtyisi jakautumisessa syntyvälle Valmet Oyj:lle ja Kaivos ja maarakennus- sekä Automaatio -liiketoiminnat jäisivät Metsoon.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.
* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.

www.metso.com/pulpandpaperwww.metso.com/energy  
www.twitter.com/metsopulppaperwww.twitter.com/metsoenergy  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Lotta Forssell, ulkoisen viestinnän johtaja, Massa, paperi ja voimantuotanto, Metso, puh. +358 50 453 6128, lotta.forssell(at)metso.com

Jakelu
Tiedotusvälineet

Metso in Twitter