Lehdistötiedote syyskuuta 3, 2013 01.20.00 ip. CET

Metso myy osia teollisten kumihihnojen tuotannosta ja siihen liittyvästä myynti- ja huoltoliiketoiminnastaan Pohjois-Euroopassa ContiTechille ja Lutze Groupille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 3.9.2013 klo 13.20 paikallista aikaa

Metso myy osia teollisten kumihihnojen tuotannosta ja siihen liittyvästä myynti- ja huoltoliiketoiminnasta. Kyseessä on Metson kaivos- ja maarakennussegmenttiin kuuluvat 27 toimipistettä, jotka työllistävät yhteensä noin 340 henkilöä. Suomessa sijaitseva teollisten kumihihnojen tuotanto ja siihen liittyvä myynti- ja palveluliiketoiminta myydään ContiTech Conveyor Belt Groupille. Teollisiin kumihihnoihin liittyvä myynti- ja palveluliiketoiminta Belgiassa, Saksassa, Alankomaissa, Norjassa ja Etelä-Ruotsissa myydään Lutze Groupille. Kauppahintaa ei julkisteta.

Teollisiin kumihihnoihin ja kuljettimiin liittyvät palvelut ovat jatkossakin olennainen osa Metson tarjontaa kaivos- ja maarakennusteollisuuksille. Suunniteltu liiketoiminnan myynti liittyy Metson Euroopan tuotantoverkoston kehittämis- ja yksinkertaistamisstrategiaan, jonka tavoitteena on parantaa liiketoiminnan kilpailukykyä ja kehittää asiakaspalvelua. Kyseiset myynnin ja palveluliiketoiminnan yksiköt palvelevat pääasiassa muita teollisuudenaloja kuin kaivos- ja maarakennusteollisuuksia.

Myynti on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä. Suunnitellulla yritysmyynnillä ei ole merkittävää vaikutusta Metson taloudelliseen tulokseen.  

ContiTech Conveyor Belt Group kuuluu autovalmistaja Continentalin ContiTech-nimiseen divisioonaan. ContiTech on yksi maailman johtavista teknisten kumituotteiden muoviteknologian osaajista. ContiTech kehittää ja valmistaa osia ja systeemejä sekä auto- että muille teollisuuden aloille. Vuonna 2012 ContiTechin myynti oli noin 3,7 miljardia euroa, ja sillä oli noin 28 000 työntekijää ympäri maailman.

Lutze Group on perheyritys, joka toimii kahdella alalla. Lutze Fördertechnikin liiketoiminta keskittyy laadukkaisiin kuljetinhihnoihin ja suihkupinnoitettuihin kulutusosiin. Lutze Kunststofftechnik puolestaan suunnittelee ja valmistaa kulutusosiksi tarkoitettuja muovituotteita omalla tehtaallaan Saksassa. Vuonna 2012 Lutze Groupin liikevaihto oli noin 25 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 160 työntekijää.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction  

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja antaa:

Pasi Jokela, prosessikulutusosista vastaava johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, Puh: +358 46 876 2255.

Metso Twitterissä