Lehdistötiedote syyskuuta 27, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso sai päätökseen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistaja Shaorui Heavy Industries Ltd. -yhtiön yritysoston Kiinassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.9.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso jatkaa läsnäolonsa vahvistamista nopeasti kasvavilla Kiinan rakennusteollisuuden markkinoilla saattamalla päätökseen marraskuussa 2012 julkaistun Shaorui Heavy Industries Ltd. -yhtiön (Shaorui) yritysoston. Shaorui kuuluu johtaviin, keskimarkkinoille tarkoitettujen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajiin Kiinassa. Sen pääkonttori on Shaoguanissa Guangdongin provinssissa. 75 prosenttia Shaorui Heavy Industries Ltd. -yhtiöstä sekä sen noin 330 työntekijää siirtyvät Metson omistukseen tänään. Metsolla on mahdollisuus ostaa myöhemmin myös jäljelle jäävä 25 prosentin osuus yhtiöstä. Kauppahintaa ei julkisteta.

"Yrityskauppa on meille tärkeä askel ja auttaa meitä hankkimaan syvempää tietoa Kiinan rakennusteollisuuden markkinoiden tuotteista ja asiakkaista. Tavoitteenamme on vahvistaa asiakaspalveluamme Kiinassa luomalla alueelle markkinalähtöinen teknologiatarjonta. Hyödynnämme sekä Shaoruin että Metson teknologiaosaamista tuotetarjontamme vahvistamiseksi", sanoo Murskaus- ja seulontalaitteet - liiketoimintalinjan johtaja Pekka Pohjoismäki Metson Kaivos ja maarakennus -segmentistä.

Lisäksi yrityskauppa luo vahvan perustan kasvaa johtavana murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajana yhdistämällä Metson nykyinen, premium-tason laitetarjonta Shaoruin erityisosaamiseen keskimarkkinoille tarkoitettujen laitteiden tuotannossa. Yritysoston jälkeen Metsolla on aiempaa parempi tuotevalikoima myös muita kehittyviä markkinoita varten.

"Viimeaikaiset toimemme Kiinassa, Shaorui Heavy Industries Ltd. -yhtiön hankinta sekä viime marraskuussa julkaistu LiuGong Groupin kanssa solmittu yhteistyösopimus, vahvistavat merkittävästi asemaamme Kiinan maarakennusteollisuuden markkinoilla", hän lisää.

Metso Kiinassa

Metso on toiminut 80 vuotta Kiinassa. Solmimme ensimmäisen sopimuksemme - paperikoneen toimituksesta - Kiinaan vuonna 1933. Nykyisin Metsolla on Kiinassa laaja toimipisteiden verkosto. Metson noin 3 500 työntekijää Kiinassa palvelevat paikallisia asiakkaitamme kaikissa Metson keskeisissä asiakasteollisuuksissa ja tukevat Kiinan teollisuuden ja yhteiskunnan perusrakenteiden kestävää kehitystä.

Shaorui Heavy Industries Ltd. -yhtiö kuuluu johtaviin, keskimarkkinoille tarkoitettujen murskaus- ja seulontalaitteiden valmistajiin Kiinassa. Yhtiöllä on noin 330 työntekijää. Shaoruin pääkonttori sijaitsee Shaoguanissa, ja yhtiö on markkinajohtaja ja tunnettu tuotemerkki Etelä-Kiinassa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Pekka Pohjoismäki, johtaja, Murskaus- ja seulontalaitteet -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. + 358 400 334 400

Xiaofeng Liang, johtaja, Kiina, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. + 86 1380 128 8953

Metso Twitterissä