Lehdistötiedote syyskuuta 23, 2013 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biomassaa hyödyntävän voimalaitoksen Oskarshamn Energille Ruotsiin vihreän energian tuotantoon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.9.2013 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa Oskarshamn Energi -yhtiölle biomassaa hyödyntävän voimalaitoksen yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon Oskarshamniin, Ruotsiin. Laitoksen on määrä käynnistyä talvella 2015. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

"Kaukolämpö on ollut suuren kiinnostuksen kohteena ja asiakaskuntamme on kasvanut vuodesta 2007 yli odotusten. Tuotantomme on kasvanut 50 prosentilla, ja se on yksi syy siihen, miksi investoimme nyt uuteen voimalaitokseen. Kun uusi laitos otetaan käyttöön, melkein 99 prosenttia Oskarshamnin kaukolämmöstä tuotetaan uusiutuvilla biopolttoaineilla", toteaa Oskarshamn Energin toimitusjohtaja Jöns Wahlström.

Metson toimitukseen kuuluu biomassavoimalaitos sisältäen patentoidun BioGrate- polttotekniikan, asennustyöt, käyttöönoton ja koulutuksen. Laitos tuottaa Oskarshamnin kuntaan kaukolämpöä 17,2 MWth sekä 4 MWth prosessihöyryä paikalliseen teollisuuteen ja 3,8 MWe sähköä. Toimitettava automaatiojärjestelmä perustuu Metso DNA -teknologiaan. Metso toimittaa laitokselle myös savukaasulauhduttimen ja ilmastointijärjestelmän.

Polttoaineena laitos käyttää paikallista biomassaa kuten metsätähteitä, kuorta ja haketta.

"Metso on työskennellyt Oskarshamn Energin kanssa useita vuosia löytääksemme kasvavaan kaukolämmön kysyntään optimaalisen tuotantoratkaisun. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Oskarshamn Energi osoitti luottamusta meihin ja meidän moduulivalmisteiseen voimalaitosratkaisuumme. Olemme ylpeitä siitä, että meidät valittiin toimittajaksi tähän projektiin, josta Oskarshamnin alue tulee hyötymään pitkän aikaa", sanoo Mikael Barkar, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso.

Pääosa tilauksesta sisältyy Metson Massa, paperi ja voimantuotannon vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Automaatiojäjestelmä sisältyy Automaation vuoden 2013 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Oskarshamn Energi tuottaa sähköä, kaukolämpöä, laajakaistayhteyksiä, biokaasua sekä huoltopalveluja Oskarhamnin alueelle Ruotsissa. Yhtiössä työskentelee 30 henkilöä ja sen omistaa tasavertaisin osuuksin Oskarshamnin kunta ja E.ON Sweden AB. Yhtiö vastaa sähkönjakelusta suurimmassa osassa Oskarshamnin kuntaa ja kaukolämmön jakelusta kaupunkialueella.

Metson massa-, paperi- ja voimantuotantoammattilaiset ovat erikoistuneet prosesseihin, koneisiin, laitteisiin, palveluihin, paperikonekudoksiin ja suodatinkankaisiin. Tarjontamme ja kokemuksemme kattavat prosessin koko elinkaaren: uudet tuotantolinjat, uudistukset ja palvelut.

Vuoden 2014 tammikuusta alkaen Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminta palvelee asiakkaitaan entistäkin vahvemmin ja kilpailukykyisemmin itsenäisenä pörssiyhtiönä nimeltä Valmet*.
* Edellyttää Metson ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää.
www.metso.com/pulpandpaper,  www.metso.com/energy
www.twitter.com/metsopulppaper,  www.twitter.com/metsoenergy

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Mikael Barkar, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 534 4607

Metso Twitterissä