Lehdistötiedote syyskuuta 12, 2013 03.00.00 ip. CET

Metso valittiin Dow Jones Sustainability -indeksiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.9.2013 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso on valittu Dow Jones Sustainability  -indeksiin (DJSI).

Dow Jones Sustainability  -indeksi on ensimmäinen maailmanlaajuinen indeksi, joka seuraa johtavien, kestävään kehitykseen panostavien yritysten vastuullisuustyötä. Yritykset valitaan indeksiin talous-, ympäristö- ja yhteiskuntatoimintansa perusteella. Indeksit toimivat vertailukohtina sijoittajille, jotka ottavat vastuullisuusasiat huomioon salkuissaan, ja tarjoavat toimivan vaikuttamisalustan yrityksille, jotka haluavat kehittää vastuullisuuskäytäntöjään.

"Motivoituneen ja omistautuneen henkilöstömme tekemän työn ansiosta olemme päässeet askelen lähemmäksi tavoitettamme olla vastuullisuusasioissa suunnannäyttäjä vuoteen 2020 mennessä. Pääsymme uudelleen Dow Jones Sustainability  -indeksiin osoittaa, että olemme oikealla tiellä", sanoo kestävästä kehityksestä ja teknologiasta vastaava johtaja Lennart Ohlsson.

Metso julkaisi vastuullisuusstrategiansa vuonna 2012. Strategian mukaisesti uskomme, että vastuullisuus luo pitkän aikavälin omistaja-arvoa ja antaa meille mahdollisuuden tarttua taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöön liittyvien trendien ja haasteiden mukanaan tuomiin tilaisuuksiin sekä hallita niistä aiheutuvia riskejä.

Globaalit kestävän kehityksen indeksit antavat yrityksille mahdollisuuden kehittyä käyttämällä läpinäkyviä ja kestäviä mittareita. Globaaleihin haasteisiin vastaaminen innovoinnin, korkean laadun ja tuottavuuden avulla parantaa kykyämme tuottaa pitkän aikavälin omistaja-arvoa.

Dow Jones Sustainability  -indeksin lisäksi Metso on valittu uudestaan myös globaaliin vastuullisen sijoittamisen FTSE4Good-indeksiin. Yritys on ollut indeksin jäsen vuodesta 2002.

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (ruotsiksi ja englanniksi):
Lennart Ohlsson, SVP, Sustainability and Technology Development, Metso Oyj, puh. +46 706 00 13 59

Metso Twitterissä