Lehdistötiedote syyskuuta 9, 2013 10.30.00 ap. CET

Metson murskaus- ja seulontajärjestelmä takaa täyden tuotantokapasiteetin Monierin louhoksella Papua-Uudessa-Guineassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 9.9.2013 klo 10:30 paikallista aikaa

Metson ratkaisu mahdollistaa tilaustyönä teetettävien tuotteiden valmistuksen tuotantonopeudesta tinkimättä

Papuauusiguinealainen Monier Limited on valinnut Metson strategiseksi kumppanikseen Nebirin louhoksensa parannushankkeeseen. Parannushankkeen tavoitteena on kasvattaa louhoksen tuotantokapasiteettia tulevien kasvutavoitteiden täyttämiseksi. Metso toimittaa louhokselle murskaus- ja seulontajärjestelmän suunnitteluineen ja valmistuksineen sekä vastaa laitoksen asennuksesta ja käyttöönotosta. Tilauksen arvo on 10,5 miljoonaa euroa. Metso ja Monier allekirjoittivat sopimuksen heinäkuussa 2013, ja tilaus sisältyy Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Laatu ja korkea kapasiteetti samassa paketissa

Rakennusteollisuuden asiakkaiden asettamien tiukkojen määräysten ja laatuvaatimusten täyttäminen on elintärkeää Monierille. Sen vuoksi yritys etsi palveluntarjoajaa, joka pystyisi suunnittelemaan murskaus- ja seulontalaitoksen, jossa yhdistyy korkea lopputuotteen laatu sekä korkea kapasiteetti.

"Päädyimme valitsemaan Metson tämän projektin toteuttajaksi siksi, että heillä on vahvaa näyttöä maailmanluokan murskaus- ja seulontajärjestelmien toimittamisessa", kertoo Monierin toimitusjohtaja Brian Condon.

Metson murskaus- ja seulontajärjestelmä ei mahdollista ainoastaan useiden standardituotteiden samanaikaista valmistusta, vaan tarjoaa Monierille lisäksi mahdollisuuden valmistaa tilaustyönä teetettäviä tuotteita tuotantotahdin tai -laadun kärsimättä.

Parannushanke pidentää Nebirin louhoksen käyttöikää vähintään 20 vuodella, ja varmistaa, että Monier pystyy jatkossakin vastaamaan louhostuotteiden kysyntään. Toimitusjohtaja Brian Condonin mukaan uuden murskaus- ja seulontalajärjestelmän asennus on kaksi vuotta kestäneen projektin viimeinen vaihe.

"Olisi ilmiselvää rahan tuhlausta jättää varmistamatta, että ympäröivät prosessit pystyvät kapasiteetiltaan vastaamaan uuden murskaus- ja seulontalaitoksen kykyä. Siksi Monier onkin valmistautunut laitoksen tuloon hankkimalla mobiililaitoksen ja -kalustoa, jotka auttavat eliminoimaan mahdolliset murskaus- ja seulontakapasiteettia rajoittavat pullonkaulat", Brian Condon selittää.

Neljä murskausvaihetta monipuoliseen tuotantoon

Murskaus- ja seulontalaitoksen on määrä valmistua vuonna 2014, ja se pystyy tuottamaan tunnissa 350 tonnia korkealaatuista betoni- ja asfalttiainesta sekä materiaalia teiden kantaviin kerroksiin.

Laitos koostuu esimurskausvaiheen C125-leukamurskaimesta, sekundäärivaiheen NP1213-iskumurskaimesta, tertiäärivaiheen HP200-kartiomurskaimesta sekä viimeistelyvaiheen Barmac B6150 -keskipakomurskaimesta. Metson toimitus sisältää myös useita tehokkaitta TS-seuloja, CVB-seuloja, rajaseulan sekä kuljettimia ja seulojen sihtipohjat ja pölysuojat.

Monierin Nebiri-louhos sijaitsee Papua-Uuden-Guinean pääkaupungin Poert Moresbyn ulkopuolella, ja tuottaa tällä hetkellä yli miljoona tonnia louhostuotteita vuodessa.

Monier Limited on Papua-Uuden-Guinean suurin rakennusmateriaalien ja -tuotteiden valmistaja ja työllistää 350 ihmistä maan pääkaupunkialueella. Yritys tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja palveluistaan koko maassa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on kansainvälinen teknologia- ja palvelutoimittaja prosessiteollisuuden asiakkailleen kaivos-, maarakennus-, massa ja paperi-, voimantuotanto- sekä öljy- ja kaasualalla. Metson 30 000 osaajaa yli 50 maassa edistävät asiakkaidemme kannattavuutta ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
www.metso.com , www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Campbell Johnston, murskausjärjestelmien aluepäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso, +61 89 420 5555

Jack Marmet, johtaja, murskausjärjestelmät, Kaivos ja maarakennus, Metso, +33 3 85 393 67 13

Esitteet
Nimi
Metso Barmac VSI Crusher Lataa
Metso C125 Jaw Crusher Lataa

Metso Twitterissä