Lehdistötiedote tammikuuta 22, 2014 09.04.00 ap. CET

Metso vahvistaa maailmanlaajuista toimitus- ja palvelukykyään investoimalla uuteen Neles®-istukkaventtiiliteknologiakeskukseen Etelä-Koreassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.1.2014 klo 9:00 UTC+2

Metso rakentaa uuden teknologiakeskuksen Etelä-Korean Chungjuun vastatakseen luotettavien istukkaventtiilien kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään. Investointi vahvistaa Metson paikallista ja maailmanlaajuista säätöventtiileiden toimituskykyä ja niihin liittyviä palveluita öljy- ja kaasuteollisuus- sekä voimalaitosasiakkaille. Uudet tilat ovat syyskuussa 2014 valmiita globaaleihin toimituksiin.

Tuotantolinjojen lisäksi uuteen keskukseen tulee säätöventtiilien testaustilat, suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö sekä huoltokeskus. Toimitusketjun hallintaa parantamalla varmistetaan joustavat toimitukset maailmanlaajuisesti. Teknologiakeskus myös tuottaa palveluita ympäri maailmaa toimiville eteläkorealaisille insinööritoimistoille.

Jatkuvaa investointia parempaan toimitus- ja palvelukykyyn maailmanlaajuisesti

Metsolla on kunnianhimoinen kasvustrategia venttiililiiketoimintansa kehittämiseksi. Uusi teknologiakeskusinvestointi Etelä-Koreassa on luonnollista jatkoa Metson aiemmille investoinneille  maailmanlaajuiseen venttiilinvalmistuskapasiteettiin: vuonna 2010 Metso avasi venttiiliteknologiakeskuksen Kiinan Shanghaissa ja vuonna 2011 Suomessa. Näitä investointeja seurasi vuonna 2012 Metson uuden jakelu- ja palvelukeskuksen avaaminen Intiassa ja venttiilitehtaan laajennusosan käyttöönotto Yhdysvalloissa. Uudella teknologiakeskusinvestoinnilla laajennetaan Metson vuonna 2012 Etelä-Koreasta hankkiman istukkaventtiili-liiketoiminnan kapasiteettia. Lisäksi Metsolla on korkeatasoiset teollisuusventtiileiden tuotantotilat myös Brasiliassa ja Saksassa.

Kaikkien venttiiliteknologiakeskustemme tukena toimii huollon asiantuntijoita yli 55:ssä Metson Automaatio-liiketoiminnan palvelupisteessä ja yli 30 venttiilipalvelukeskuksessa ympäri maailmaa.

Laaja tarjonta säätöventtiileistä vaativiin prosessisovelluksiin

Metsolla on vahva asema säätöventtiilien toimittajana petrokemian, kemian, öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä voimalaitoksille Neles-kiertoistukka- ja istukkaventtiilileillään sekä älykkäillä venttiiliohjaimillaan. Tavanomaisiin ja ääriolosuhteisiin soveltuvat Neles-istukkaventtiilit ovat tärkeä osa Metson laajaa säätöventtiilitarjontaa. Niiden teknologia korostuu kaikkein kriittisimmissä prosesseissa, joissa paineet ja lämpötilat nousevat korkeiksi. Ääriolosuhteisiin tarkoitetuissa venttiileissä käytetään monivaiheista Metso Omega(TM) -vaimenninrakennetta, joka kestää kaikkein vaativimmissakin kohteissa.

"Neles-istukkaventtiilit ovat innovatiivisia mutta yksinkertaisia niin rakenteeltaan, toiminnaltaan kuin kunnossapidoltaan, eli ne auttavat optimoimaan prosessin suorituskykyä alhaisilla kustannuksilla. Yhdessä älykkäiden Neles ND9000 -venttiiliohjaimien kanssa ne tekevät prosessista erittäin vakaan. Etädiagnostiikan ansiosta ennakoiva kunnossapito on hyvin kustannustehokasta", toteaa istukkaventtiilien tuotelinjasta vastaava johtaja Markus Hauhia Metson Automaatio-liiketoiminnasta. Hauhia vielä jatkaa:

"Neles-istukkaventtiilejä käytetään monissa eri sovelluksissa, ja tarjontaamme kuuluu myös erityinen höyrynkäsittelyventtiili. Kaikkia venttiilejä on saatavilla eri tiiviste-, vaimennin- ja toimilaitevaihtoehdoilla, eli niistä löytyy sopiva monenlaisiin prosessiolosuhteisiin."

Metso on pitkään toimittanut suorituskykyä ja luotettavuutta öljy- ja kaasuteollisuudelle johtavilla Neles®-, Jamesbury®- ja Mapag®-tuotemerkeillään. Lähes 90 vuoden ajan Metso on toimittanut maailmanlaajuisesti miljoonia venttiilejä, säätö- ja sulkuventtiilejä, ja siitä on tullut yksi johtavista älykkäiden venttiiliohjaimien toimittajista. Metson venttiiliratkaisut on suunniteltu parantamaan turvallisuutta ja tuottavuutta öljy- ja kaasuteollisuudessa sekä voimantuotannossa. Metson tavoitteena on nostaa tuotantotehokkuus mahdollisimman korkealle ja vähentää turvallisuusriskejä laitoksen koko elinkaaren ajan yksinkertaistamalla venttiilivalintaa, parantamalla prosessin käytettävyyttä ja tehostamalla sen suorituskykyä.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.
www.metso.com www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii 18 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi,  www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Markus Hauhia, tuotelinjajohtaja, Automaatio, Metso
sähköpostitse: markus.hauhia(at)metso.com, puh. +82 438 527 708

Metso Twitterissä