Lehdistötiedote tammikuuta 14, 2014 12.02.00 ip. CET

Sadara Chemical Company valitsi Metson venttiiliteknologian petrokemianlaitoksiinsa Saudi-Arabian Al Jubailiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 14.1.2014 klo 12:00 paikallista aikaa

Metso on saanut merkittäviä tilauksia Neles®- ja Jamesbury®-venttiileistä Sadara Chemical Company -yhtiöltä (Sadara), joka on Saudi Arabian Oil Companyn (Saudi Aramco) ja Dow Chemical Company -yhtiön yhteisyritys. Venttiilit toimitetaan rakenteilla olevaan petrokemian laitoskokonaisuuteen Al Jubailin kaupunkiin Saudi-Arabiassa. Tilaukset saatiin vuoden 2013 aikana.

Metson toimitukseen sisältyy automaattisia säätö- ja sulkuventtiilejä, turvaventtiilejä sekä pallo- ja läppäventtiilejä, jotka on varustettu älykkäillä Neles ND9000® -venttiiliohjaimilla. Monet venttiileistä ovat suurikokoisia, läpimitaltaan jopa parimetrisiä. Metson venttiileillä säädetään virtausta laitoskokonaisuuden useissa prosesseissa ja sitä seuraavissa jalostusvaiheissa.

Metallitiivisteiset Neles-venttiilit ja pehmeätiivisteiset Jamesbury-venttiilit toimivat luotettavasti petrokemianteollisuuden sovelluksissa sekä lisäävät prosessien turvallisuutta ja tehokkuutta. Neles ND9000® on vastaavissa sovelluksissa käytetty venttiiliohjain, joka varmistaa lopputuotteen laadun kaikissa olosuhteissa kolmannen sukupolven diagnostiikallaan ja muilla edistyksellisillä ominaisuuksillaan.

Sadaran laitoskokonaisuus tuottaa valmistuttuaan pitkälle jalostettuja erikoiskemikaaleja ja muoveja yli kolmen miljoonan tonnin vuosikapasiteetilla. Tuotteiden käyttökohteita ovat esimerkiksi kuljetus (autonosat, voiteluaineet), rakentaminen (putket, liimat ja tiivistysaineet), pakkaukset ja säiliöt, kuluttajatuotteet (vaahtomuovia huonekaluihin ja patjoihin, kovaa muovia kodinkoneisiin), liimat ja tiivistysaineet, pinnoitteet, öljy- ja kaasuteollisuus (putkistojen pinnoitteet, erikoiskemikaalit) sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuus.

Metso on eräs johtavista venttiiliratkaisujen ja niihin liittyvien palvelujen toimittajista. Sen tarjonta kattaa säätöventtiilit, automaattiset sulku- ja turvaventtiilit sekä älykkäät venttiiliohjaimet ja kunnonvalvonnan. Metson johtavia tuotemerkkejä ovat Neles, Jamesbury ja Mapag®.

Tietoja Sadarasta

Sadara on Saudi Arabian Oil Company -yhtiön (Saudi Aramco) ja Dow Chemical Company -yhteisyritys. Se sijaitsee Jubailin teollisuusalueella, joka on maailman suurin petrokemianteollisuuden keskittymä ja sijaitsee noin 100 kilometriä Dammamin kaupungista luoteeseen Saudi-Arabian kuningaskunnan itäisessä provinssissa. Sadara on maailman suurin yhdessä vaiheessa rakennettu petrokemian laitoskokonaisuus. Se koostuu 26 suuresta tuotantoyksiköstä ja käyttää ensimmäisenä Lähi-idässä syöttöaineenaan jalostamotuotteita, kuten teollisuusbensiiniä. Hyödyntämällä parhaita teknologioita Sadara mahdollistaa kuningaskunnassa sellaisten teollisuudenalojen toiminnan, joita siellä ei vielä ole tai jotka ovat olleet riippuvaisia ulkomailta tuotetuista raaka-aineista. Sadara toimittaa ensimmäiset tuotteensa 2015 toisella puoliskolla ja on kokonaisuudessaan toiminnassa vuonna 2016.

*Sadaran omistavat Dow Saudi Arabia Holding BV, joka on Dow Chemical Company kokonaan omistama tytäryhtiö, ja Performance Chemicals Holding Company, joka on Saudi Arabian Oil Companyn kokonaan omistama tytäryhtiö.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja.  Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.

www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii 18 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja (englanniksi):
Wayne Gallupe, Key Account Manager, Automaatio, Metso, sähköpostitse: wayne.gallupe(at)metso.com, puh. +1 508 269 5404

Lindsay Coutinho, Regional Sales Manager, Automaatio, Metso, sähköpostitse: lindsay.coutinho(at)metso.com, puh. +973 3969 8619

Metso Twitterissä