Lehdistötiedote lokakuuta 29, 2014 03.03.16 ip. CET

Metso toimittaa automaatioteknologiaa masuunien uuteen hiili-injektioprosessiin ja voimalaitosuudistukseen Raaheen

Metso toimittaa automaatioteknologiaa masuunien uuteen hiili-injektioprosessiin ja voimalaitosuudistukseen Raaheen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.10.2014 klo 15:00 EET

Kehittyneet ohjausjärjestelmäratkaisut lisäävät turvallisuutta ja luotettavuutta vaativissa prosesseissa

Metso on saanut mittavat automaatioteknologiatilaukset SSAB:ltä ja Raahen Voimalta Raahesta. Metso toimittaa automaatiota terästehtaalle masuunien uuteen hiili-injektioprosessiin ja Raahen Voiman voimalaitosuudistukseen lisäämään prosessien turvallisuutta ja luotettavuutta.

Raahen terästehdas korvaa masuuneilla raskaan polttoöljyn käytön hiili-injektiolla. Hiilen jauhatukseen, kuivaukseen ja syöttöön tarvittavat prosessilaitteet toimittaa saksalainen Claudius Peters Projects GmbH.

Raahen Voima rakentaa uutta kattilalaitosta, johon tulee Metson automaatiojärjestelmä ja -ratkaisuja.

Metson toimittaa hiili-injektioprosessiin Metso DNA -automaatio- ja informaationhallintajärjestelmät sekä turvalukitusjärjestelmän ja laajentaa olemassa olevaa Sensodec-kunnonvalvontajärjestelmää. Myös kenttälaitteiden kunnonvalvonta sisältyy toimitukseen. Masuuneilla 1 ja 2 on jo käytössä Metson automaatiojärjestelmät. Uusien järjestelmien asennus ajoittuu toukokuulle 2015 ja hiili-injektioprosessin käynnistyminen syksylle 2015. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 toisen neljänneksen tilauksiin.

Automaatiota myös uuteen kattilalaitokseen ja turbiiniin

Raahen Voima on uudistamassa voimalaitostaan, joka tuottaa sähköä ja höyryä terästehtaan alueelle. Yhtiö korvaa vanhemman kahdesta nykyisestä voimakattilasta uudella. Uuden höyryteholtaan 141 megawatin ja polttoaineteholtaan 152 megawatin kattilalaitoksen toimittaa Valmet ja uuden turbiinin toimittaa Power Machines.

Metso laajentaa voimalaitoksen nykyistä automaatiojärjestelmää kattamaan myös uuden kattila- ja turbiinilaitoksen. Integroitu automaatiojärjestelmä koko voimalaitosalueella ja yhteinen käyttöliittymä yksinkertaistavat toimintaa. Lisäksi eri järjestelmien integrointi on vaivatonta, kun ohjausjärjestelmä ja turbiiniautomaatio ovat samassa järjestelmäväylässä.

"Automaatiojärjestelmäinvestointi tehtiin taloudellisin ja teknisin perustein. Myös asiakkaan aiemmat hyvät kokemukset Metson automaatiosta ja järjestelmän tähänastinen yli 99,95 prosentin käytettävyys olivat tärkeitä", kertoo prosessiautomaatiojärjestelmien myyntijohtaja Olli Koivumäki Metsolta.

Metson toimitus kattaa muun muassa Metso DNA -automaatiojärjestelmän kattilalaitokseen ja turbiiniin, turvalukitusjärjestelmän sekä Metso DNA Machine Monitoring -sovelluksen pyörivien koneiden kunnonvalvontaan ja Field Device Manager -sovelluksen kenttälaitteiden kunnonvalvontaan. Toimitukseen kuuluvat myös järjestelmäohjelmointi, tehdastestit, asennus, käyttöönotto ja koulutus. Järjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2015 aikana. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 kolmannen neljänneksen tilauksiin.

Tietoja SSAB:stä ja Raahen Voimasta

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Nordic Tukholmassa ja toissijaisesti NASDAQ OMX Helsingissä. www.ssab.com.

Raahen Voima on SSAB Europe -divisioonaan yhdistyneen Ruukki Metals Oy:n ja EPV Energia Oy:n aiemmin tänä vuonna perustama yhteisyritys, joka tuottaa sähköä ja höyryä Raahen terästehtaalle.

Metson Prosessiautomaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla tuotantoa ja kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme tukee laajaa prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme. Palvelemme asiakkaitamme massa- ja paperiteollisuudessa sekä muissa prosessiteollisuuksissa, voimantuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results
www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Olli Koivumäki, myyntijohtaja, Prosessiautomaatiojärjestelmät, Metso (tiedustelut voimalaitosautomaatiosta), olli.koivumaki(at)metso.com, 040 749 7314

Kari Karppinen, myyntijohtaja, Prosessiautomaatiojärjestelmät, Metso (tiedustelut hiili-injektioprosessin automaatiosta), kari.karppinen(at)metso.com, puh. 0400 638 531

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso, jussi.ollila(at)metso.com, puh. 020 484 3212 tai 050 372 5229

Koko voimalaitosaluetta ohjataan Metso DNA -järjestelmällä. Kuvassa 65 megawatin höyryturbiini, joka on modernisoitu Metson automaatio- ja turvalukitusjärjestelmillä. 

Esitteet
Nimi
SSAB Raahen Voiman laitostyömaa Lataa
voimalaitosaluetta ohjataan Metso DNA -järjestelmällä Lataa

Metso Twitterissä