Lehdistötiedote lokakuuta 8, 2014 12.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa asemaansa johtavana virtauksensäätöratkaisujen toimittajana avaamalla uusia palvelukeskuksia Eurooppaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 8.10.2014 klo 12:00 EET

Metso avaa uudet palvelukeskukset Saksaan ja Ranskaan ja kasvattaa strategiansa mukaisesti venttiili- ja kenttälaitteiden palveluliiketoimintaansa sekä vahvistaa palvelutarjontaansa petrokemian, voimantuotanto-, öljy- ja kaasu- sekä massa- ja paperiteollisuuden asiakkailleen. Vuodesta 2012 Metso on perustanut kymmenen uutta venttiilipalvelukeskusta ympäri maailmaa. Kuluvan vuoden loppuun mennessä Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta.

"Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa palvelukykyämme ja tarjontaamme sekä auttaa asiakkaitamme varmistamaan prosessiensa korkea luotettavuus ja turvallisuus. Uudet Euroopan palvelukeskuksemme, joissa korjaus- ja huoltotyöt tehdään tarkasti määriteltyjen Metson huoltoprosessien mukaisesti, tarjoavat asiakkaidemme käyttöön kaiken tuotteisiin ja teollisuuteen liittyvän kokemuksemme ja osaamisemme'', sanoo Metson Virtauksensäätö-liiketoiminnan palveluista vastaava johtaja Timo Hänninen.

''Tuotteet huoltaa Metson osaava asiantuntija ja ne lähtevät palvelukeskuksista alkuperäisen tuotespesifikaation mukaisena, ja niiden takuu on sama kuin uusilla venttiileillä. Kaikki laatu- ja ympäristöjärjestelmämme ovat ISO 9001 -standardin mukaisia. Työturvallisuus on työskentelyssämme keskeistä: henkilöstöllämme on muun muassa ATEX-pätevyys, mikä varmistaa sähkö- ja mekaanisten laitteiden turvallisen käytön'', hän lisää.

Uudet keskukset tarjoavat palveluja niin Metson kuin muidenkin valmistajien kenttälaitteisiin, kuten venttiileihin, toimilaitteisiin, älytuotteisiin ja pumppuihin. Korjaus- ja huoltopalveluiden lisäksi palvelukeskukset tarjoavat päivitys-, varaosa-, koulutus-, kenttätuki- ja diagnostiikkapalveluita. Palveluvalikoima sisältää myös teknisiin palveluihin perustuvia liiketoimintaratkaisuja, kuten älykkäitä huoltoseisokki-, kunnossapito- ja asennuskantapalveluita kunnossapidon tehostamiseksi sekä suorituskykypalveluita tuotantotehokkuuden lisäämiseksi.

Horgaun ja Vitrollesin palvelukeskukset

Etelä-Saksaan avattava globaali palvelukeskus sijaitsee Metson tehtaan tiloissa Horgaussa lähellä Müncheniä. Toiminta samassa tilassa valmistuksen kanssa tuo synergiaetuja esimerkiksi laboratoriotestauksessa. Palvelukeskus toimittaa Horgaussa valmistettujen Mapag®-venttiilien varaosia ja palveluja Metson myyntikonttoreille ja loppuasiakkaille ympäri maailmaa. Keskeisen sijaintinsa ansiosta keskus pystyy tehokkaasti tarjoamaan eurooppalaisille asiakkaille tukea ja koulutusta Metson venttiiliratkaisuihin.

Vitrollesin palvelukeskus Ranskassa avataan lähelle Marseillen kaupunkia ja se palvelee koko Lounais-Ranskaa.

Johtava virtauksensäätöteknologia parantaa turvallisuutta ja edistää kestävää kehitystä

Metso on pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®.

Yhtiö on toimittanut miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä ympäri maailmaa yli 90 vuoden ajan ja on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Metson virtauksensäätöpalvelut keskittyvät kolmeen pääalueeseen. Ne ratkaisevat teknisiä ja prosessiin liittyviä ongelmia, tehostavat liiketoimintaa ja ottavat vastuuta sovitusta liiketoiminnan alueesta. Kunnossapitopalvelut ulottuvat yksittäisten venttiilien huollosta aina kokonaisten laitosten kunnossapito- ja laitehallintaratkaisuihin. 

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa:

Timo Hänninen, johtaja, Palvelut, Virtauksensäätö, Metso
Puh. +358 20 483 5546, sähköpostitse: timo.hanninen(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso
Puh. +358 20 484 3212, sähköpostitse: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä