Lehdistötiedote lokakuuta 22, 2014 03.30.00 ip. CET

Pitkälle kehitetty venttiiliteknologia toi Metsolle ison tilauksen Kiinasta hiilen kaasutukseen

Pitkälle kehitetty venttiiliteknologia toi Metsolle ison tilauksen Kiinasta hiilen kaasutukseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 22.10.2014 klo 15:30 EET

Metso johtaa hiilen kaasutuksessa käytettävän innovatiivisen teknologian kehitystä.

Innovatiivinen venttiiliteknologia on tuonut Metsolle merkittävän tilauksen Sinopec-yhtiöltä, joka uudistaa Jiujiangin-jalostamoaan Itä-Kiinassa. Projektin tavoitteena on parantaa jalostettavan öljyn laatua ja uudistaa hiilen kaasutusprosessia.

Metso on toimittanut korkealaatuisia ja teknisesti edistyksellisiä venttiileitä hiilen kaasutukseen vuodesta 1991 lähtien. Viime vuosina hiilen kaasutus on lisääntynyt, ja Metson tuotteita pidetään prosessissa käytettävistä venttiileistä kaikkein luotettavimpina. Laitoksen käynnistyttyä sen tuottama bensiini ja dieselöljy täyttävät Kiinan kansalliset IV-luokan standardit ajoneuvopolttoaineiden laadusta, eli ne luokitellaan puhtaiksi tuotteiksi.

"Metson hyvä maine teollisuudessa ja asiakkaiden investoinnista saama merkittävä hyöty ovat tehneet Metson venttiileistä suosittuja. Asiakkaat hyötyvät koetellusta venttiiliteknologiasta, joka varmistaa heidän laitostensa vakaan ja turvallisen toiminnan", toteaa Hangpheng Tan, Metson Kiinan Virtauksensäädön myynti- ja palvelujohtaja. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Johtava virtauksensäätöteknologia parantaa turvallisuutta ja edistää kestävää kehitystä

Tilaus sisältää laajan valikoiman Metson innovatiivista korkeapaine palloventtiiliteknologiaa. Venttiilien hiiliteräsrakenne on yhtä ja samaa kappaletta mikä varmistaa venttiilin tiiviyden ja siten turvallisen ja varman toiminnon.  Lisäksi rakenteessa käytetyt ratkaisut suojaavat sitä kulumiselta. Näin venttiilien käyttöikä ja huoltoväli pitenevät, mikä vähentää huollon kustannuksia ja maksimoi asiakkaan tuotannon.

Metso on pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®.  Metso on toimittanut miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä ympäri maailmaa yli 90 vuoden ajan ja on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiöllä on noin 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Timo Torvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Virtauksensäätö, Metso, puh. 020 483 5823, sähköposti: timo.torvinen(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä