Lehdistötiedote marraskuuta 27, 2014 11.00.00 ap. CET

Metso sai ison virtauksensäätöteknologian tilauksen geotermiselle voimalaitokselle Zorlu Energy Companies Group -yhtiöltä Turkista

Metso sai ison virtauksensäätöteknologian tilauksen geotermiselle voimalaitokselle Zorlu Energy Companies Group -yhtiöltä Turkista

Metso Oy:n lehdistötiedote 27.11.2014 klo 11:00 EET

Luotettavilla ja suorituskykyisillä venttiileillä on merkittävä rooli tuotettaessa uusiutuvaa energiaa geotermisistä lähteistä.

Metso on saanut ison virtauksensäätöteknologian tilauksen Zorlu Energy Companies Group -yhtiöltä Turkista. Yhtiö rakentaa uutta 45 megawatin geotermistä voimalaitosta Manisa-Alasehiriin, joka sijaitsee noin 560 kilometriä Ankarasta lounaaseen. Metson luotettavilla, säädöiltään tehokkailla ja tarkoilla venttiiliratkaisuilla on merkittävä rooli tuotettaessa geotermistä energiaa maansisäisestä lämmöstä.

Manisa-Alasehirin geotermisellä alueella on runsaasti hyödyntämättömiä lämpövarantoja, ja Zorlu Energy Companies Group -yhtiöllä on lupa operoida alueella vuoteen 2040 asti. Nyt rakenteilla oleva alueen ensimmäinen geoterminen voimalaitos otetaan kaupalliseen käyttöön lokakuussa 2015, ja se alkaa tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon.

Metson toimitus voimalaitokselle sisältää lähes sata säätö- ja sulkusovelluksiin tarkoitettua Neles-, Neles Globe- ja Jamesbury-merkkistä läppä-, istukka-, segmentti- ja palloventtiiliä. Venttiilit ovat kooltaan 1-54-tuumaisia. Toimitukseen kuuluu myös kenttähuoltopalveluita ja varaosia.

Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 viimeisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Luotettavaa, erittäin suorituskykyistä venttiiliteknologiaa

"Metson virtauksensäätöteknologian etuja geotermisen energian hyödyntämisessä ovat korkea suorituskyky ja käytettävyys, suuri kapasiteetti, vähäinen huollontarve ja ympäristöystävällisyys. Tuemme asiakasta myös elinkaaripalveluilla", kertoo Turkista Metson geotermisten ratkaisuiden avainasiakaspäällikkö Cansu Gürbüz.

Metso on pitkään lisännyt prosessien suorituskykyä ja luotettavuutta voimantuotannossa sekä öljy- ja kaasualalla johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Yhtiö on toimittanut miljoonia säätö- ja sulkuventtiilejä ympäri maailmaa yli 90 vuoden ajan, ja siitä on tullut yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metsolla on kenttäasiantuntijoita yli 55 automaatiopalvelukeskuksessa ja yli 40 venttiilipalvelukeskuksessa ympäri maailmaa. Yhtiön venttiiliteknologia- ja toimituskeskukset sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Tietoja Zorlu Energy Companies Group -yhtiöstä

Zorlu Energy Companies Group -yhtiö on osa Zorlu Holding -yhtiötä, joka on yksi Turkin johtavista monialakonserneista. Yhtiö omistaa ja operoi Turkissa voimalaitoksia, joiden kapasiteetti on 500 megawattia lämpövoimaa, 115 megawattia vesivoimaa, 95 megawattia geotermistä voimaa ja 135 megawattia tuulivoimaa. www.zorlu.com

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Cansu Gürbüz, avainasiakaspäällikkö, geotermiset ratkaisut, Turkki, Virtauksensäätö, Metso, puh. +90 212 465 61 55 tai +90 530 875 14 45, sähköposti: cansu.gurbuz(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä