Lehdistötiedote marraskuuta 24, 2014 11.00.00 ap. CET

Metso sai kaikkien aikojen suurimman massateollisuuden venttiilien tilauksensa PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiöltä Indonesiasta

Metso sai kaikkien aikojen suurimman massateollisuuden venttiilien tilauksensa PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiöltä Indonesiasta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 24.11.2014 klo 11:00

Metso toimittaa useita tuhansia venttiilejä lisälaitteineen ja varaosineen indonesialaiselle PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiölle Etelä-Sumatralle. Kyseessä on Metson kaikkien aikojen suurin virtauksensäätötuotteiden toimitus massa- ja paperiteollisuusasiakkaalle. Uusi tehdas on maailman suurin yksittäinen sellutehdas käynnistyessään vuonna 2016.

Laaja toimitus sisältää säätö- ja sulkusovelluksiin tarkoitettuja segmentti-, pallo- ja läppäventtiileitä, istukkaventtiileitä niin tavanomaisiin kuin erittäin vaativiin olosuhteisiin sekä älykkäitä venttiiliohjaimia.

"Metson luotettavat venttiilit ja älykkäät venttiiliohjaimet on suunniteltu eliminoimaan päästöjä ja tehostamaan prosessia. Hyödyntämällä Metson venttiilejä tehokkaasti asiakas voi edistää kestävää kehitystä ja parantaa turvallisuutta massanvalmistusprosessissaan", sanoo Metson virtauksensäätöratkaisujen myynnistä ja palveluista Aasian ja Tyynenmeren alueella vastaava johtaja See Hoe Lau.

Metsolla on pitkä asiakassuhde Asia Pulp and Paper Group -yhtiön kanssa, ja Metson virtauksensäätöratkaisut tehostavat prosesseja useilla sen tehtailla Indonesiassa ja Kiinassa.

Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 viimeisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Johtava virtauksensäätöteknologia ja siihen liittyvät palvelut tehostavat prosessia ja alentavat kokonaiskustannuksia

Metso on pitkään lisännyt prosessien suorituskykyä ja luotettavuutta massa- ja paperiteollisuudessa. Yhtiö on kyseisellä teollisuudenalalla käytettävien säätö- ja sulkuventtiilien markkinajohtaja maailmassa - noin 75 % maailman massoista virtaa sen venttiilien läpi. Metsolla on merkittävä venttiiliteknologian asennuskanta Aasian massa- ja paperiteollisuudessa.

Metson laaja virtauksensäätöpalveluiden tarjonta sisältää liiketoimintaratkaisuja ja palveluita, jotka optimoivat laitteiden käyttöä ja elinkaarikustannuksia. Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Vuoden 2014 loppuun mennessä Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Metsolla on vankka kokemus prosessien suorituskyvyn ja luotettavuuden kehittämisestä  öljy- ja kaasualalla, massa- ja paperiteollisuudessa sekä voimantuotannossa johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Yhtiö on toimittanut miljoonia säätö-  ja sulkuventtiilejä ympäri maailmaa yli 90 vuoden ajan. Metson laajaan Neles® -säätöventtiilitarjontaan kuuluu myös istukkaventtiileitä niin tavanomaisiin kuin erittäin vaativiin prosesseihin, joissa vallitsee korkea paine ja lämpötila. Lisäksi Metso on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Tietoja PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiöstä

PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiö on osa Asia Pulp and Paper Group (APP) -yhtiötä. Asia Pulp & Paper Group on kauppanimi Indonesiassa ja Kiinassa toimivalle massan- ja paperivalmistajista koostuvalle ryhmälle. Vuonna 1972 perustettu APP on yksi maailman suurimmista massa- ja paperiyhtiöistä, jonka vuotuinen massan, paperin ja pakkaustuotteiden valmistus- ja jalostuskapasiteetti on yhteensä yli 19 miljoonaa tonnia. Yhtiön tuotteita myydään yli 120 maassa kuudella mantereella. PT OKI Pulp & Paper Mills -yhtiön uusi tehdas sijaitsee Etelä-Sumatralla Indonesiassa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 8 000 ilmakuivattua tonnia lyhytkuituista sellua päivässä.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja

See Hoe Lau, johtaja, myynti ja palvelut, Virtauksensäätö, Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinat, Metso, puh. + 65 6511 1028, sähköposti: seehoe.lau(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä