Lehdistötiedote joulukuuta 19, 2014 11.00.00 ap. CET

Metso myy Tampereen valimonsa TEVOlle

Metso myy Tampereen valimonsa TEVOlle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.12.2014 klo 11:00

Metso on tänään saanut päätökseen viime vuonna julkistetun Tampereen valimoa koskevan selvitystyön. Selvityksen lopputuloksena Metso myy Tampereen valimon suomalaiselle TEVO Oy:lle. Uusi omistaja jatkaa valimon toimintaa TEVO-Lokomo -nimellä valimon nykyisissä tiloissa.

Kaikki Tampereen valimon 128 nykyistä työntekijää siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoiminnan arvioidaan siirtyvän uudelle omistajalle 1.3.2015. Kauppahintaa ei julkisteta.

"Tampereen valimotoiminta on laadukasta ja sen hankinta sopii hyvin strategiaamme palvella sekä TEVOn että Lokomon asiakkaita laajemmalla tuotevalikoimalla esimerkiksi offshore-toimialaan liittyen. TEVO on aiemmin tänä vuonna käynnistänyt ainutlaatuisen arktisten potkurien kehityshankkeen yhdessä Aker Arcticin ja VTT:n kanssa. Teräsvalimo-osaaminen tukee sitä. Valimotoiminta yhdessä Turengin potkuritehtaan kanssa tekee TEVOsta kansainvälisesti merkittävän toimijan alalla ", sanoo TEVO Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Joensuu.

"Olen iloinen että valimotoiminta jatkuu Tampereella. Yritysmyynti tarjoaa hyvät lähtökohdat Tampereen valimon toiminnan kehittämiselle osana TEVOa", sanoo Juha Silvennoinen, Metson palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Metsolla on Tampereen valimon lisäksi viisi omaa valimoa sekä kattava valutoimittajien verkosto, joka palvelee kaivos- ja kivenmurskausteollisuutta. Metson omat valimot sijaitsevat Intian Ahmedabadissa, Etelä-Afrikan Isithebessä, Tsekin Prerovissa, Kiinan Quzhoussa ja Brasilian Sorocabassa.

TEVO on raahelaistaustainen yli 40 vuoden yrityshistorian omaava perheyhtiö. TEVO on raskaan konepaja-alan kansainvälinen monialaosaaja, jonka liiketoiminnot ovat laajentuneet teräs- ja paperiteollisuudesta offshore- ja laivanrakennusteollisuuteen. TEVOn vahvimmat osaamisalueet ovat vaativat levytyöt, erikoishitsaukset ja metallityöstöt. Omia tuotteita ovat mm. pronssiset laivanpotkurit ja paperiteollisuuden erikoistelat. Yrityskaupan myötä yhtiö työllistää 260 ammattilaista Raahen, Turengin ja Tampereen toimipisteissä. Viennin osuus on yli 50 % ja vuotuinen liikevaihto on noin 50 milj. euroa. TEVO on vakavarainen ja luotettava yhteistyökumppani.  Se sijoittuu maassamme alansa menestyneimpien yritysten joukkoon.  www.tevo.fi

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com,  www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Pirjo Virtanen, Tampereen valimon johtaja, puh. 020 484 4237, sähköposti: pirjo.virtanen(at)metso.com

Teuvo Joensuu, toimitusjohtaja, TEVO Oy, puh. 040 504 7655, sähköposti teuvo.joensuu@tevo.fi

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso. puh, 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä