Lehdistötiedote joulukuuta 11, 2014 01.01.10 ip. CET

Metso toimittaa automaatioteknologiaa Hamburger Hungaria Power -yhtiön uuteen voimalaitokseen Unkarissa

Metso toimittaa automaatioteknologiaa Hamburger Hungaria Power -yhtiön uuteen voimalaitokseen Unkarissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.12.2014 klo 13:00 paikallista aikaa

Edistyksellinen automaatio tukee tehokasta ja ympäristöystävällistä voimantuotantoa.

Hamburger Hungaria Power Ltd, Euroopan johtaviin pakkauskartongin valmistajiin kuuluvan Prinzhorn Group -yhtiön tytäryhtiö, on tilannut Metsolta automaatioteknologiaa uuteen voimalaitokseensa Unkarin Dunaujvarosissa. Edistyksellisen automaation avulla voimalaitos tuottaa energiaa tehokkaasti, turvallisesti, kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Korkea automaatioaste myös lisää toiminnan joustavuutta, luotettavuutta ja käytettävyyttä.

"Metso on yksi parhaista automaatiotoimittajista, mikä antaa meille varmuutta projektinhallinnassa. Läheinen yhteistyö yhtiöidemme välillä asettaa korkeat standardit myös tulevaisuussa", sanoo Hamburger Hungaria Power -yhtiön toimitusjohtaja Attila Bencs.

Hamburger Hungaria Power investoi parhaillaan noin 150 miljoonaa euroa uuteen sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitokseen, joka sijaitsee Prinzhorn Groupin omistaman Hamburger Hungaria -paperitehtaan yhteydessä. Voimalaitos käyttää polttoaineinaan paperinvalmistuksessa syntyvää hylkyä sekä biomassaa ja hiiltä. Se tuottaa energiaa paperitehtaan käyttöön ja hyödyntää hylkymateriaalin, joka on aiemmin viety kaatopaikoille. Laitoksen polttoaineteho on 172 megawattia (MW), lämpöteho 158 MW ja sähköteho 42 MW. Laitos käynnistyy vuoden 2015 toisella puoliskolla.

Tilaus jatkaa yhtiöiden hyvää yhteistyötä, sillä Hamburger Hungaria -yhtiöllä on jo käytössään Metson automaatioteknologiaa kaasupolttoisissa kattiloissaan.

Metson toimitus sisältää Metso DNA -automaatiojärjestelmän kattilaan ja turbiiniin, tehdastestaukset, käyntiinajon ja koulutuksen. Järjestelmä toimitetaan helmikuussa 2015 ja otetaan käyttöön maalis-syyskuussa 2015. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 kolmannen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Tietoja Prinzhorn Group -yhtiöstä

Prinzhorn Group työllistää 4,704 henkilöä 13 maassa ja on yksi Euroopan kierrätys-, paperi- ja pakkausteollisuuden markkinajohtajista. Yhtiö on Euroopan kolmanneksi suurin kierrätyspaperipohjaisen aaltopahvin valmistaja 1,7 miljoonan tonnin vuosituotantokapasiteetillaan ja noin 1,1 miljardin euron liikevaihdollaan. Perheyrityksen pääkonttori sijaitsee Wiener Neudorfissa Itävallassa. www.prinzhorn-holding.com

Metson Prosessiautomaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla tuotantoa ja kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme tukee laajaa prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme. Palvelemme asiakkaitamme massa- ja paperiteollisuudessa sekä muissa prosessiteollisuuksissa, voimantuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Rene Neubert, myyntijohtaja, Prosessiautomaatiojärjestelmät, Metso, puh. +43 664 358 9473, sähköposti: rene.neubert(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

látvány_2014.jpg

Hamburger Hungaria Power rakentaa uutta sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitosta Prinzhorn Group -yhtiön Hamburger Hungaria -paperitehtaan yhteyteen Unkarin Dunaujvarosissa. Laitosta ohjataan Metson automaatiolla.

Esitteet
Nimi
Hamburger Hungaria Lataa

Metso Twitterissä