Lehdistötiedote helmikuuta 7, 2014 01.00.00 ip. CET

Metso auttaa chileläistä kaivosyhtiö Minera Esperanzaa kasvattamaan päivittäistä tuotantoaan 20 tuhannella tonnilla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.2.2014 klo 13:00 paikallista aikaa

Chilessä sijaitseva kaivos Minera Esperanza on päättänyt aloittaa Metson kanssa projektin, joka tähtää kaivoksen vuosittaiseen kuparin ja kullan tuotannon 15-20 prosentin kasvuun. Kasvu saavutetaan nykyisen murskaus- ja seulontalaitoksen osittain ohittavan, noin 20 000 tonnia päivässä tuottavan uuden laitoksen asentamisella. Tämä on tarkoitus käynnistyä vuonna 2015. Projekti työllistää huippuvaiheessaan yli 500 työntekijää. Noin 80 miljoonan euron tilaus kirjattiin Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 viimeisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metso toteuttaa projektin Minera Esperanzan puolesta EPC-periaatteella (suunnittelu, hankinnat ja rakentaminen). Projekti sisältää uuden laitoksen materiaalinkäsittelylaitteet ja murskaus- ja luokituslaitteet, suunnittelu-, automaatio- ja sähkötyöt, teräsrakenteet, maarakennustyöt sekä sähköiset ja mekaaniset asennukset.

"Metso on mukana uuden murskaamon suunnittelu- ja rakennustöissä heti projektin alusta lähtien. Metso toimittaa suunnittelu-, maarakennus-, asennus- ja käyttöönottopalveluita projektin kaikissa vaiheissa. Työt tehdään alan tiukimpien turvallisuusvaatimusten mukaisesti", sanoo Metson projektijohtaja Einari Ojala.

Metso toimittaa uuteen laitokseen kolme MP 1000 -kartiomurskainta, kolme kaarevatasoista  kaivosseulaa kahtena eri kokona, seitsemän hihnasyötintä, kaksi PF-sarjan syötintä ja yhdeksän hihnakuljetinta, joiden kokonaispituus on noin 1 kilometri.

Minera Esperanza on kupari- ja kultakaivos, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä Sierra Gordan kaupungista Antofagastan alueella. Antofagasta Minerals S.A, yksi Chilen merkittävimmistä kaivosyrityksistä, omistaa kaivoksesta 70 prosenttia ja japanilainen Marubeni 30 prosenttia. Kaivoksen rakennustyöt aloitettiin vuoden 2008 puolivälissä, ja toiminta käynnistyi 2011.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results..
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Einari Ojala, projektijohtaja, Metso, puh: +56 2 2370 2000

Metso Twitterissä