Lehdistötiedote helmikuuta 27, 2014 01.00.00 ip. CET

Metsolle merkittävä venttiiliteknologioita koskeva tilaus Saudi Aramcon öljynjalostuksen ja petrokemian laitoskokonaisuuteen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.2.2014 klo 13:00 paikallista aikaa
Metso on saanut ison venttiiliteknologioita koskevan tilauksen, joka toimitetaan Saudi Aramcon rakenteilla olevaan öljynjalostuksen ja petrokemian laitoskokonaisuuteen. Tilaus sisältää Neles®- ja Jamesbury®-venttiilejä sekä Metson älyteknologioita, jotka varmistavat prosessin korkean käytettävyyden ja turvallisuuden samalla, kun alentavat kokonaiskäyttökustannuksia.

Venttiiliratkaisut toimitetaan Saudi Aramcon (Saudi Arabian Oil Company) öljynjalostuksen ja petrokemian laitoskokonaisuuteen, jota laajennetaan mittavasti. Laajennus on osa Saudi Aramcon suunnitelmaa monipuolistaa liiketoimintaansa raaka-öljystä kemikaaleihin, uudenlaisilla menetelmillä porattuihin kaasuihin ja uusiutuviin polttoaineisiin.

Eteläkorealainen GS Engineering & Construction -yhtiö toimii projektin pääurakoitsijana. Yhtiön pääinstrumentointi-insinööri Jang In-Cheol kertoo, että kyse on yhtiön yhdestä suurimmista projekteista.

''Tarvitsemme luotettavia kumppaneita. Olemme tehneet useita menestyksekkäitä projekteja Metson kanssa ympäri maailmaa. He ymmärsivät, mitä tarvitsemme tässä projektissa ja pystyvät tarjoamaan esimerkiksi suunnitteluun tarvitsemaamme asiantuntijatukea ja -palveluja. Tiedämme kokemuksesta, että Metso toimittaa luotettavia ja laadukkaita tuotteita, jotka auttavat meitä saavuttamaan tehokkuus- ja ympäristötavoitteemme.''

"Tilaus on yksi Metson suurimmista Saudi Aramcon projekteihin. Uskomme, että tämä auttaa meitä jatkossa vahvistamaan yhteistyötämme Saudi Aramcon kanssa", sanoo myyntipäällikkö John Lee Metson Automaatio-liiketoiminnasta.

Tilaus on saatu vuoden 2013 aikana ja Metson toimitukset ajoittuvat vuodelle 2014.

Pitkä kokemus venttiileistä

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on lähes 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä, ja siitä on tullut yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metson venttiiliteknologia ja palvelutarjonta auttavat asiakkaita nostamaan tuotantotehokkuuden mahdollisimman korkealle ja vähentämään turvallisuusriskejä laitoksen koko elinkaaren ajan. Palveluja on saatavilla venttiilivalinnan yksinkertaistamisesta prosessin käytettävyyden parantamiseen ja tuotannon suorituskyvyn maksimointiin.

Tietoja Rabigh Refining and Petrochemical Company -yhtiöstä

Rabigh Refining and Petrochemical Company (Petro Rabigh) on japanilaisen Sumitomo Chemical Company -yhtiön (Sumitomo Chemical) ja Saudi Arabian Oil Company -yhtiön (Saudi Aramco) yhdessä perustama yritys, joka operoi öljynjalostuksen ja petrokemian laitoskokonaisuutta (Rabigh I) Rabighin kaupungissa Saudi-Arabiassa.

Uudessa Rabigh II -projektissa laajennetaan olemassa olevaa etaanin krakkauslaitosta sekä rakennetaan muun muassa neljä uutta petrokemian laitosta ja muita prosessilaitoksia. Toiminta käynnistyy vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

Valmistuttuaan Rabigh II käyttää syöttöaineenaan etaania 850 000 kuutiometriä päivässä nykyistä enemmän ja noin kolme miljoonaa tonnia teollisuusbensiiniä vuodessa monenlaisten pitkälle jalostettujen petrokemian tuotteiden valmistuksessa.

Metsolla on vahvasti paikallisesti läsnä Lähi-idässä

Jotta olisimme lähellä asiakasta, on Metsolla paikallisesti laaja valikoima palveluita ja osaajia insinöörityössä, projektijohdossa, jälkimarkkinapalveluissa sekä prosessien optimoinnin tehostamispalveluissa. Tämä on mahdollistanut Metsolle vakaan läsnäolon vahvistamisen Saudi-Arabiassa, Qatarissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa  ja Kuwaitissa. Alueen päämarkkinan lisäksi Metso on hyvin edustettu myös muualla Lähi-idässä. Metso tulee avaamaan uuden palvelukeskuksen Qatariin vuonna 2014 vahvistaakseen edelleen paikallista läsnäoloaan ja palveluaan myös naapurivaltioissa.

Metso on myös äskettäin julkistanut saamansa merkittävän tilauksen Saudi-Arabiasta Neles®- ja Jamesbury® -venttiileistä Sadara Chemical Company -yhtiöltä (Sadara), joka on Saudi-Arabian Oil Companyn (Saudi Aramco) ja Dow Chemical Company -yhtiön yhteisyritys. Venttiilit toimitetaan rakenteilla olevaan petrokemian laitoskokonaisuuteen Al Jubailin kaupunkiin Saudi-Arabiassa.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.
www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation

 

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä
automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

 

Lisätietoja:
Timo Torvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, hiilivetyteollisuus, Automaatio, Metso, puh. +358 20 483 5823, sähköpostitse timo.torvinen(at)metso.com

Metso Twitterissä