Lehdistötiedote helmikuuta 17, 2014 10.00.00 ap. CET

Metson ja LiuGongin yhteisyritys kehittää tela-alustaisten murskaus- ja seulontalaitteiden liiketoimintaa Kiinassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.2.2014 klo 10.00 paikallista aikaa

Metso ja Guangxi Liugong Group Co., Ltd. (LiuGong) ovat saaneet Kiinan viranomaisilta kaikki tarvittavat hyväksynnät, ja yhtiöiden tasaosuuksin 50 % ja 50 % muodostama yhteisyritys on virallisesti perustettu. Shanghaissa pääkonttoriaan pitävä Liugong Metso Construction Equipment (Shanghai) Co. Ltd. (LiuGong-Metso) yhdistää Metson tietotaidon liikuteltavien murskainten ja seulojen teknologioissa sekä LiuGong-yhtiön laajan, noin 900 asiakaspalvelupistettä käsittävän myyntiverkoston ja valmistuskapasiteetin Kiinassa.

Alkuvaiheessa yhteisyritys suunnittelee ja valmistaa paikallisia malleja Metson Lokotrack-sarjan liikuteltavista murskaimista ja seuloista, joista ensimmäinen on tarkoitus julkistaa vuoden 2014 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Tuotevalikoimaa, jota myydään LiuGong Metso -brändin alla, on mahdollista laajentaa jatkossa. Yhteisyritys markkinoi myös Metson globaalia tela-alustaisten murskaus- ja seulontalaitteiden mallistoa Kiinassa. Yritykseen tehdyn investoinnin arvoa ei julkisteta.

"Yhteisyritys tarjoaa Metsolle mahdollisuuden merkittävän markkinaosuuden saavuttamiseen nopeasti kasvavilla liikuteltavien murskaus- ja seulontalaitteiden markkinoilla Kiinassa. Tavoitteemme on luoda markkinalähtöinen teknologiatarjonta, ja yhteisyrityksen perustaminen LiuGongin kanssa on merkittävä askel tähän suuntaan. Yhteisyritys LiuGongin kanssa sekä viime vuonna julkistetut yrityskaupat (teräsvalimo Quzhou Cityssä ja Shaorui Heavy Industries Ltd.-yhtiö) parantavat merkittävästi toimituskykyämme kaivosteollisuudelle ja maarakennusalalle Kiinassa", toteaa Metson Kaivos ja maarakennussegmentistä vastaava johtaja João Ney Colagrossi.

Metsolla on nykyisin vahva ja vakiintunut asema Kiinassa. Metson yli 1 500 työntekijää Kiinassa vastaavat paikallisten asiakkaiden tarpeisiin kaikissa Metson keskeisissä asiakasteollisuuksissa ja tukevat Kiinan teollisuuden ja infrastruktuurin kestävää kehitystä.

Vuonna 1958 Kiinassa Liuzhoussa perustettu LiuGong Group Corp. Ltd. (LiuGong) on maailman suurin pyöräkuormaajien valmistaja. LiuGongin kattava laitevalikoima sisältää mm. pyöräkuormaajia, puskutraktoreita, traktorikaivureita, haarukkatrukkeja, tiehöyliä, kaivinkoneita, täryjyriä, ajoneuvonostureita ja asfaltinlevittimiä. Yhtiöllä on toimipaikkoja mm. Liuzhoussa, Tianjinissa, Shanghaissa, Changzhoussa, Zhenjiangissa, Jiangyinissa ja Bengbussa.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fiwww.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
João Ney Colagrossi, johtaja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +55 (15) 9974 10134, sähköposti: joao.colagrossi(at)metso.com

Tommi Lehtonen, liikuteltavista murskauslaitteista vastaava johtaja., Murskaus- ja seulontalaitteet -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +358 40 724 9143, sähköposti tommi.lehtonen(at)metso.com

Xiaofeng Liang, johtaja, Kiina, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +86 13801288953, sähköposti xiaofeng.liang(at)metso.com

Metso Twitterissä