Pörssitiedote helmikuuta 7, 2014 02.15.00 ip. CET

Metson ja Valmetin osakkeiden hankintamenon määrittäminen Suomen tuloverotuksessa

Metson ja Valmetin osakkeiden hankintamenon määrittäminen Suomen tuloverotuksessa       

Metso Oyj:n pörssitiedote 7.2.2014 klo 14:15  paikallista aikaa

Metso Oyj:n Massa, paperi ja voimantuotanto -liiketoiminnat siirtyivät Valmet Oyj:lle Metson osittaisjakautumisessa 31.12.2013 ja Metson osakkeenomistajat saivat jakautumisvastikkeena Valmetin osakkeita (1:1). Jakautumisen johdosta Metson osakkeen alkuperäinen hankintameno jaetaan Suomen tuloverotuksessa Metson ja Valmetin osakkeiden välillä. Hankintameno vaihtelee osakkeiden alkuperäisestä hankinta-ajankohdasta riippuen. Hankintamenon määrittäminen on tarpeen verotusta varten osakkeiden luovutuksessa syntyvän voiton tai tappion laskemiseksi.

Verohallinnon antaman ohjeen mukaan Metso Oyj:n ja Valmet Oyj:n osakkeiden hankintamenojen määrittämisessä käytetään ensimmäisen noteerauspäivän 2. tammikuuta 2014 painotettuja keskikursseja. Tällöin jakosuhteeksi muodostuu Verohallinnon ohjeen mukaan 78,80 % (Metso Oyj) ja 21,20 % (Valmet Oyj) Metso Oyj:n osakkeen alkuperäisestä hankintamenosta.

Esimerkki: Jos osakkeenomistaja on hankkinut ennen osittaisjakautumista Metson osakkeen hintaan 25,00 euroa, on Metson osakkeen hankintameno osittaisjakautumisen jälkeen 19,70 euroa (78,80 %) ja Valmetin osakkeen hankintameno 5,30 euroa (21,20 %).

Yllä kuvattu hankintamenon jakautuminen ei koske Suomen ulkopuolella asuvia osakkeenomistajia. Suosittelemme muussa maassa verovelvollisten osakkeenomistajien selvittävän oman veroasiantuntijansa kanssa tai paikallisen veroviranomaisen kanssa, miten osakkeen hankintameno määritetään heidän verotuksessaan.


Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja
asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös
edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille.
Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä
ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso
toimii 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

 

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

 

Lisätietoja antaa:

Visa Randell, verojohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3209

Metso Oyj

Harri Nikunen

talous- ja rahoitusjohtaja

Juha Rouhiainen

sijoittajasuhdejohtaja

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy

Tiedotusvälineet

www.metso.com

Metso Twitterissä