Lehdistötiedote helmikuuta 4, 2014 11.00.00 ap. CET

Metson uusi täysautomaattinen murskaus- ja seulontaratkaisu antaa norjalaiselle Franzefoss Steinskogenin louhokselle mahdollisuuden joustavaan ja luotettavaan valmistukseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.2.2014 klo 11:00

Norjalainen kiviainesvalmistaja Franzefoss uudistaa Oslon lähistöllä sijaitsevan Steinskogenin louhoksensa tuotantolaitteistoa saavuttaakseen pitkän aikavälin kasvutavoitteensa. Metson täysin automaattiset murskaimet antavat hyvät edellytykset joustavaan ja skaalautuvaan tuotantoon markkinoiden tarpeiden mukaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Uusi toimitus sisältää kiviaineksen murskauksen ja seulonnan väli- ja jälkivaiheen laitteiden suunnittelun, valmistuksen, asennukset ja käyttöönoton. Laitoksen seurantaa ja ohjausta helpottavien täysin automaattisten murskainten ja seulojen lisäksi toimitus sisältää automaattisen kuorma-autojen lastausaseman. Uuden laitoksen on tarkoitus toimia täydellä teholla maaliskuussa 2015.

Uusi, tuntikapasiteetiltaan 375 tonnin välimurskaamo käsittää HP 400 -kartiomurskaimen ja kaksi TS 5.2 -seulaa. Laitos tuottaa rautateiden raidesepeliä sekä graniittimursketta raekokoina 4/16 ja 16/32. Jälkimurskaamo, joka koostuu kahdesta HP 4 -kartiomurskaimesta ja kahdesta TS 4.2 -seulasta, tuottaa erilaisia sementin ja asfaltin valmistukseen käytettäviä jakeita. Kuljettimet ja muut apulaitteet hoitavat materiaalin käsittelyn ja varastoinnin tehokkaasti. Tilaus kirjattiin Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2013 viimeisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

"Tilauksen perusteena olivat huolellinen perehtyminen asiakkaan tarpeisiin, räätälöityjen laitteiden asennus tiiviissä yhteistyössä Franzefossin kanssa sekä asiakkaan luottamus Metson murskaus- ja seulontaratkaisuihin", arvioi Metson Kaivos ja maarakennuksen Pohjoismaiden myyntialueen johtaja Eirik Brekke.

Franzefoss Pukk AS on Norjassa merkittävä kiviainesten valmistaja. Yrityksen vuosituotanto on 3 miljoonaa tonnia, ja tuotantopaikkoja on kaikkiaan 12.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin.www.metso.com/miningandconstruction

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii 18 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):
Renaud LaPointe, tarjouspäällikkö, Mineraalien käsittelyjärjestelmät -liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso; puh. +33 (0)6 72 81 65 82; sähköposti: renaud.lapointe(at)metso.com

Eirik Brekke, johtaja, Pohjoismaiden myyntialue, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +47 33 36 10 21, sähköposti: eirik.brekke(at)metso.com

Kuvateksti: Metson HP4-kartiomurskaimen luotettavuus vakuutti norjalaisen Franzefoss Steinskogenin louhoksen uusimaan väli- ja jälkimurskauksensa yhteistyössä Metson kanssa.

Esitteet
Nimi
Metso HP4-kartiomurskain Lataa

Metso Twitterissä