Lehdistötiedote helmikuuta 25, 2014 10.00.00 ap. CET

Neste Oil valitsi Metson automaatio- ja venttiiliteknologian korkealaatuisen bensiinin valmistamiseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 25.2.2014 klo 10:00 paikallista aikaa

Neste Oilin Porvoon jalostamolla rakennettava prosessiyksikkö muuntaa nykyisiä bensiinijakeita arvokkaammiksi ja laadukkaammiksi bensiinikomponenteiksi. Automaation tehtävä on varmistaa vaativan prosessin tarkka hallinta ja turvallisuus.

Neste Oil ja Metso ovat sopineet automaatio- ja venttiiliteknologian toimituksesta Neste Oilin Porvoon jalostamolla rakenteilla olevaan jalostusyksikköön. Metson teknologia auttaa yhtiötä sen tavoitteissa lisätä korkeaoktaanisen bensiinin osuutta jalostamon tuotannossa ja parantaa tuotannon joustavuutta. Yksikön rakentaminen alkoi vuonna 2013, ja sen on määrä olla tuotannossa vuoden 2015 keväällä.

"Vaativien säätöjen luotettava toteutus ja prosessin turvallisuuden varmistaminen ovat automaation tärkeimpiä vaatimuksia. Tässä projektissa tämä tehdään Metson automaatiojärjestelmällä, venttiileillä ja HiMax-turvajärjestelmällä", kertoo projekti-insinööri Jani Halijoki Neste Oililta.

Metson toimitukseen kuuluvat Metso DNA -automaatio-järjestelmä, turvajärjestelmä ja liitynnät olemassa oleviin muihin Neste Oilin järjestelmiin sekä automaattisia sulku- ja turvasulkuventtiileitä. Myös automaatiojärjestelmään liittyvä projektisuunnittelu, asennus, käyttöönotto ja koulutus tulevat Metsolta.

Neste Oililla ja Metsolla on pitkäaikainen yhteistyö vaativien automaation erikoissovellusten kehittämisestä jalostamoiden tarpeisiin. Metson teknologioita on käytössä Neste Oilin laitoksissa Suomessa, Rotterdamissa ja Singaporessa.

Teknistä tietoa

Automaatiolla vaikutetaan huomattavasti isomerointiyksikön tehokkuuteen ja toiminnallisuuteen. Metso DNA -automaatio- ja informaatiojärjestelmä kattaa monitoroinnin, jatkuvien ja eräprosessien säädöt sekä liitynnät ulkopuolisiin järjestelmiin. Lisäksi Metso DNA -järjestelmään on saumattomasti integroitu SIL3-hyväksytty turvajärjestelmä.

Metso DNA on skaalautuva järjestelmä, jota voidaan käyttää sekä PLC-tyyppisissä pienissä sovelluksissa että laajoissa koko tehtaan kattavissa sovelluksissa. Metson järjestelmä pohjautuu yli 20 vuoden kokemukseen automaatiojärjestelmien toimittamisesta öljynjalostamoihin ja petrokemian teollisuuteen.

Metson toimitukseen kuuluvista automaattisulku- ja turvasulkuventtiileistä suurin osa on sekvenssiprosessiin liittyviä sulkuja. Eniten toimitetaan X-sarjan venttiileitä, jotka on varustettu SwitchGuard-venttiiliohjaimilla. SwitchGuard-ohjaimet sopivat sekvenssiprosessiin, sillä niiden avulla avautumis- ja sulkemisaikoja voidaan säätää jokaisessa venttiilissä erikseen. Ohjaimien avulla vähenee myös instrumentoinnin tarve. Lisäksi ne mahdollistavat etäkunnonvalvonnan.

Neste Oil Oyj on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö. Yhtiö valmistaa kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita ja on maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 17,5 miljardia euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 5 000 henkilöä.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.
www.metso.com , www.twitter.com/metsoautomation

 

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Metso on tunnettu myös edistyksellisistä automaatioratkaisuistaan massa-, paperi- ja voimantuotantoteollisuuksille. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Kari Karppinen, myyntijohtaja, Prosessiautomaatiojärjestelmät-liiketoimintalinja, Automaatio, Metso, kari.karppinen(at)metso.com, puh. 020 483 8539 tai 0400 638 531

Tuomo Waljus, myyntipäällikkö, Virtauksensäätöratkaisut-liiketoimintalinja, Automaatio, Metso, tuomo.waljus(at)metso.com, puh. 020 483 6004 tai 0400 100 939

Metso Twitterissä