Lehdistötiedote maaliskuuta 12, 2014 03.32.00 ip. CET

Lokotrackin ohjaus sujuu nyt turvallisesti kaivinkoneen hytistä

Suosittujen Lokotrack-murskainten ohjaus sujuu nyt kätevästi ja turvallisesti etäyhteydellä murskainta syöttävän kaivinkoneen hytistä. Metso on julkaissut ICr-etävalvonta- ja ohjausjärjestelmän, joka parantaa louhintatyön turvallisuutta, kun operaattorin ei enää tarvitse poistua kaivinkoneesta yhtä usein kuin aiemmin.

Uusi ICr-etävalvonta helpottaa Lokotrack-operaattorin päivittäistä työtä välittämällä ohjaustoimintoja sekä mittaustietoja kaivinkoneeseen asennettavaan näyttölaitteeseen.  ICr:n avulla voidaan myös säätää murskaimen asetuksia.

Merkittävimpiä ICr-järjestelmän etuja ovat helppo asennus kaivinkoneeseen, syötemäärän vakautus asetetun tavoitearvon mukaiseksi sekä murskaimen asetuksen ohjaus ja langaton tiedonsiirto laitteiden välillä.

"Turvallisuutta työntekoon"

Ensimmäinen sarjavalmisteinen ICr-etävalvonta asennettiin loppukesästä sora- ja multajalosteita tuottavan Pärhä Oy:n Lokotrack LT106-leukamurskainyksikköön. Laite on yhtiön ensimmäinen Metson valmistama murskauslaitos.

Jari Pärhä on ollut tyytyväinen Lokotrack  LT106:een ja ICr järjestelmään:

"Etävalvonta helpottaa koneen käyttöä ja auttaa sovittamaan Lokotrack LT106:n kapasiteetin jälkipään suorituskykyyn. Syöttimen toimintaa on helppo muuttaa ICr:n näytöstä syötteen muuttuessa."

Pärhän mukaan ICr tekee työnteosta samalla turvallisempaa, kun kulkutarve kaivinkoneen ja murskauslaitteen välillä vähenee.

Sertifioitu perheyhtiö

Pärhä Oy on vuosi sitten tehdyn sukupolvenvaihdoksen myötä veljesten Petri ja Jari Pärhän omistuksessa oleva sorajalosteiden sertifioitu ammattilainen.

Liikevaihdosta (2,8 miljoonaa euroa vuonna 2012) puolet kertyy kiviainesten toimituksesta maanrakennukseen ja puolet lajikkeista elementti- ja kattotiilitehtaan sekä valmisbetoniaseman tarpeisiin. Yhtiö tuotaa noin 400 000 tonnia kiviainesta vuodessa, josta kaksi kolmannesta murskataan.  

Kuvatekstit, (lataa kuvat linkeistä, jotka löydät tiedotteen alapuolelta):

Pärhä_1: Pärhä Oy:n Lokotrack LT106-leukayksikkö on laatuaan ensimmäinen Suomessa,  jota voidaan ohjata turvallisesti etäyhteydellä kaivinkoneen hytistä.

Pärhä_2: Metson uusi ICr-etävalvontanäyttö voidaan kiinnittää kätevästi imukupilla kaivinkoneen sivulasiin.

Pärhä_3: Jari Pärhän mukaan etävalvonta on helpottanut murskainyksikön käyttöä sekä lisännyt työturvallisuutta.

Esitteet
Nimi
Pärhä_1 Lataa
Pärhä_2 Lataa
Pärhä_3 Lataa

Metso in Twitter