Lehdistötiedote maaliskuuta 4, 2014 09.30.00 ap. CET

Metsolle kolme arvostettua iF -muotoilupalkintoa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.3.2014 klo 9:30 paikallista aikaa

Metson liikuteltava esimurskausyksikkö, biomassan kosteusanalysaattori sekä metalliromun leikkurin ja repijän konsepti on palkittu vuoden 2014 arvostetuilla iF -muotoilupalkinnoilla Saksassa. Yhden maailman tunnetuimman muotoilukilpailun jury arvosti Metson tuotteissa muun muassa niiden muotoilua, innovatiivisuutta, ympäristömyötäisyyttä, toimivuutta, turvallisuutta ja brändäystä.

Tämän vuoden iF -muotoilukilpailuun osallistui yli 3 200 muotoilun huippua edustavaa tuotetta 17 kategoriassa. Palkinnot jaettiin Münchenissä Saksassa 28. helmikuuta 2014.

Metsossa asiakkaiden odotukset ja toiveet ohjaavat suunnitteluprosesseja. Tavoitteena on aina tarjota paras mahdollinen käyttäjäkokemus. Hyvin muotoillut laitteet tuovat käyttäjilleen merkittäviä etuja. Tuotesuunnittelumme tähtää asiakastarpeiden täyttämiseen, asiakkaiden työn helpottamiseen ja ympäristötehokkuuden parantamiseen. Metsolle muotoilu merkitsee myös korkeaa suorituskykyä, tuottavuutta, turvallisuutta, käytettävyyttä ja kilpailukykyä.

Tietoa Metson palkituista tuotteista

Liikuteltava Lokotrack LT106 -esimurskausyksikkö murskaa kiveä ja kierrätysmateriaalia  erilaisiin tarpeisiin, kuten esimerkiksi infrastruktuurin rakentamiseen. Se eroaa muiden toimittajien laitteista ulkomuotonsa lisäksi myös käytettävyydeltään, huollettavuudeltaan ja turvalliselta työympäristöltään. Metso on toimittanut yli 6 000 tela-alustaista Lokotrack-yksikköä eri puolille maailmaa 30 viime vuoden aikana. LokoTrack oli myös eräs tämän vuoden Fennia Prize -muotoilupalkinnon voittajista.

Biomassan kosteusmittaukseen tarkoitettu Metso MR Moisture -analysaattori on ensimmäinen teollinen kosteusmittaussovellus, joka hyödyntää magneettista resonanssi-ilmiötä. Kilpailukykyinen ja helppokäyttöinen polttoaineen kosteusmittausanalysaattori soveltuu käyttöliittymineen käytettäväksi monenlaisissa ympäristöissä.

Raskaan metalliromun murskaukseen suunniteltu EtaCut II -leikkuri ja EtaShred ZZ -repijä edustavat molemmat maailmanlaajuisesti käyttökelpoista toiminta- ja tuotekonseptia, joka lisää prosessin joustavuutta ja alentaa ominaisenergian kulutusta. Laitteet on muotoiltu uudelleen ja niiden innovatiivinen ohjausjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä integroituun muotoiluun erikoistuneen saksalaisinstituutin kanssa.

Tietoa iF -muotoilupalkinnosta

iF -muotoilukilpailu on järjestetty jo 60 vuoden ajan, ja sitä pidetään yhtenä alansa merkittävimpinä maailmassa. Kilpailussa tulevat esiin niin muotoilun nykytrendit kuin hyvin muotoiltujen tuotteiden tuomat taloudelliset hyödyt. Lisää iF -muotoilupalkinnosta löytyy osoitteesta www.ifdesign.de.

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Liikuteltava Lokotrack LT106 -esimurskausyksikkö: Tuomas Tuokko, teollinen muotoilija, Metso, tuomas.tuokko(at)metso.com, puh. 050 548 5275

Metso MR Moisture -kosteusanalysaattori biomassalle: Arvo Rahikkala, Kaupallinen johtaja, voimantuotanto ja mineraalienkäsittely , Automaatio, Metso, arvo.rahikkala(at)metso.com, puh. 020 483 2269

EtaCut-leikkuri ja EtaShred ZZ -repijä (englanniksi): Harald Nolte, Johtaja, teknologian kehitys, Kierrätys, Metso, harald.nolte(at)metso.com, puh. +49 (0)173 3409 597

Tässä tiedotteessa käytetyt tuotenimet ovat joko rekisteröityjä tuotemerkkejä tai Metso Oyj:n tai sen tytäryhtiöiden rekisteröimiä tuotemerkkejä.

Esitteet
Nimi
Metson iF -palkinnon saaneet tuotteet Lataa

Metso Twitterissä