Lehdistötiedote maaliskuuta 4, 2014 09.00.00 ip. CET

Metson uusi Lokotrack® LT220D -mobiilimurskain mullistaa murskausurakoinnin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.3.2014 klo 21:00

Lokotrack® LT220D on mitoiltaan pienin koskaan valmistettu tela-alustainen murskaimen ja seulan yhdistelmä.

Tuorein tulokas Metson tela-alustaisten murskaus- ja seulontalaitteiden valikoimassa, Lokotrack® LT220D, mullistaa murskausurakoitsijoiden arjen maailmanlaajuisesti. Murskaimen ja seulan yhdeksi tela-alustaiseksi yksiköksi yhdistävä Lokotrack® LT220D pienentää käyttökustannuksia usealla eri tavalla. Selvimmät säästöt syntyvät yksikön huomattavasti matalammasta polttoaineenkulutuksesta ja vähäisemmästä huollontarpeesta. Lisäksi Lokotrack® LT220D:n pieni koko tekee siitä erittäin helposti kuljetettavan.

"Polttoaineiden kipuavat ja heilahtelevat hinnat luovat kysyntää sekä entistä energiatehokkaammille koneille että uusille toimintatavoille. Yhden koneen energiatehokkuutta voi kuitenkin kasvattaa vain tiettyyn pisteeseen saakka. Tämän rajan ylittäminen vaatii ennakkoluulotonta ajattelua ja uusia keksintöjä", projektipäällikkö Jarmo Vuorenpää Metson Kaivos ja maarakennus -segmentistä kuvailee koneen suunnitteluprosessia.

 
 
 
 

Lokotrack® LT220D on suunniteltu etenkin murskausurakoitsijoiden tarpeisiin. Urakoitsijat siirtelevät kalustoa usein viikoittain, mutta pyrkivät samalla pitämään kustannukset kurissa. Erinomaisen kuljetuskelpoisuutensa ansiosta Lokotrack® LT220D tekee taloudellisesti kannattavaksi pienetkin urakat, jotka aiemmin olisivat koituneet urakoitsijalle tappiollisiksi.

"Lokotrack® LT220D on ensimmäinen mitoiltaan näin kompakti ja vaivattomasti kuljetettava tela-alustainen murskaimen ja seulan yhdistelmä", Vuorenpää jatkaa.

Tutut koneet, uusi runko

Lokotrack® LT220D:n erinomainen polttoaineen hyötysuhde on usean eri tekijän summa. Sekä murskaimen että seulan käyttämisellä yhdellä Cat C13 309-kW -dieselmoottorilla on merkittävä vaikutus,  ja tehokas voimansiirtojärjestelmä taas varmistaa maksimaalisen käyttötehon. Tuloksena on selvästi pienempi polttoaineenkulutus ilman kapasiteetista tinkimistä.

Siirreltävien yksikköjen pienempi lukumäärä ja käytön aloittamisen nopeus puolestaan jättävät selvästi enemmän aikaa itse tuotannolle. Hydraulisesti toimivan seulan noston sekä taittuvien sivukuljetinten ansiosta Lokotrack® LT220D on valmis toimintaan minuuteissa. Yksikkö painaa 48 tonnia, mikä yhdessä siron mitoituksen kanssa tekee siitä helposti ympäri maailmaa kuljetettavan ja tuo joustavuutta urakoitsijoiden arkeen.

Lokotrack® LT220D sisältää luotettavan, huipputehoisen Metson kartiomurskaimen, vaihtoehtoisesti joko HP200:n tai GP220:n. Älykäs ohjausjärjestelmä takaa prosessien turvallisuuden ja luotettavuuden tilanteessa kuin tilanteessa. Yhdessä Metson Lokotrack® LT106 tela-alustaisen leukamurskaimen kanssa tämä uusi sekundaariyksikkö pystyy valmistamaan jopa kolmea kalibroitua lopputuotetta.

Tela-alustaista luotettavuutta vuodesta 1985

Lokotrack®-yksiköt suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella. Metso on toimittanut yli 6 000 Lokotrack®-yksikköä viimeisten 29 vuoden aikana asiakkaille aina murskausurakoitsijoista suuriin kaivosyhtiöihin. Nykyään Metson valikoimiin kuluu myös Intian-markkinoille paikallisesti suunniteltuja ja valmistettuja Lokotrack®-malleja. Vastikään perustettu LiuGong-Metso -yhteisyritys puolestaan mahdollistaa tela-alustaisten murskain- ja seulaliiketoiminnan kehittämisen Kiinassa.

Seuraa Lokotrack®-uutisia: www.facebook.com/lokotrack, www.youtube.com/MetsoLokotrack

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.
www.metso.com/miningandconstruction

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antavat:

Jarmo Vuorenpää, projektipäällikkö, Kaivos ja maarakennus, Metso
p. +358 40 756 1088, jarmo.vuorenpaa@metso.com

Tommi Lehtonen, johtaja, murskaus- ja seulontalaitteet, Kaivos ja maarakennus, Metso, p. +358 40 724 9143, tommi.lehtonen@metso.com

Esitteet
Nimi
Metso LokoTrack LT220D - kuva 2 Lataa
Metso LokoTrack LT220D Lataa

Metso Twitterissä