Lehdistötiedote huhtikuuta 9, 2014 01.45.37 ip. CET

Brigl & Bergmeister parantaa etikettipaperinsa laatua Metson uusimmalla laatusäätöteknologialla

Tarkat laatumittaukset varmistavat etikettipaperin erinomaisen painojäljen ja viimeistelyn maailmankuuluissa juomamerkeissä

Brigl & Bergmeister, yksi maailman johtavista etikettipaperin ja joustopakkausten valmistajista, uudistaa laatusäätöjärjestelmänsä Niklasdorfin tehtaalla Itävallassa. Laatusäätöjärjestelmän modernisointi parantaa tunnetuissa juomamerkeissä käytettävien etikettien laatua entisestään ja pidentää koko paperinvalmistuslinjan elinkaarta.

"Etiketeissämme esiintyy lukuisia tunnettuja brändejä. Usein asiakkaan ensimmäinen kontakti brändituotteen kanssa on juuri meidän paperistamme valmistettu etiketti tai pakkaus. Etiketti on paljon enemmän kuin tiedon tarjoaja; se voi lisätä tuotteen pitkäaikaista menestystä", sanoo Brigl & Bergmeisterin toimitusjohtaja Michael Sablatnig.

Brigl & Bergmeisterin ja Metson automaatioon liittyvä teknologiayhteistyö on jatkunut useita vuosikymmeniä ja kattanut monia automaatio- ja laatusäätöjärjestelmäsukupolvia. Metso toimittaa yhtiölle myös kattavasti paikallisia automaatiopalveluita. Koko tehdas käyttää Metso DNA - automaatiojärjestelmää, mikä säästää niin kustannuksia kuin työtä ja samalla mahdollistaa järjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa. Uudistettu laatusäätöjärjestelmä asennetaan samalle automaatioalustalle.

"Teemme mielellämme yhteistyötä Metson kanssa, koska heidän edistynyt teknologiansa sopii parhaiten yhteen meidän olemassa olevien laitteidemme kanssa", lisää tehtaan sähköpäällikkö Wilhelm Fandler.

Metso uudistaa viisi Metso IQ Scanner -mittapalkkia ja varustaa ne kone- ja poikkisuuntaisilla Metso IQ -säädöillä tehtaan PK 3:lla ja päällystyskoneella. Toimitukseen kuuluu myös Metso IQ Dilution - profiilitoimilaite PK 3:n perälaatikolle. Uudistettu laatusäätöjärjestelmä otetaan käyttöön huhtikuussa 2014.

Teknistä tietoa

Metso IQ Scanner -mittapalkki antureineen tuottaa nopeita ja tarkkoja paperin laatumittauksia koko radan levyisinä profiileina. Mittapalkin vankka rakenne, sisäänrakennettu äly ja diagnostiikkaominaisuudet takaavat jatkuvan häiriöttömän toiminnan. Laite on suunniteltu toimimaan luotettavasti paperikoneen kuumassa, kosteassa ja pölyisessä ympäristössä. Rakenteeltaan matala ja erittäin vankka laite on helppo sijoittaa paperikoneessa ahtaaseenkin paikkaan.

Radan poikkiprofiilien älykkäät Metso IQ CD-säädöt optimoivat paperi- ja kartonkikoneiden, päällystyskoneiden, kalantereiden sekä sellunkuivaimien suorituskyvyn ja takaavat lopputuotteen tasaisen laadun. Korkearesoluutioisten mittausten optimointiin pohjautuvat säätöalgoritmit pystyvät käsittelemään monenlaisia sovelluksia aina yhdestä säätöpiiristä kaikkein monimutkaisimpiin monimuuttujasäätöratkaisuihin ja siten tuottavat parhaan mahdollisen lopputuloksen muuttuvissa prosessiolosuhteissa.

Metso IQ MD -säädöissä käytetään parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi mallipohjaisia ennustavia säätöalgoritmeja, jotka yhdistävät nopeat märänpään prosessisäädöt koneen lopputuotteen laatusäätöihin. Paperin prosessivaihteluita ohjataan jo ennen rainanmuodostusta samalla, kun perinteisillä kuivanpään takaisinkytkentäsäädöillä vähennetään vaikeasti hallittavia prosessihäiriöitä. Vakaampi lyhyt kierto ja radan tasaisuus parantavat koko tuotantolinjan ajettavuutta ja laatua.

Metso IQ Dilution on laimennussäätöisen perälaatikon älykäs profiilitoimilaite, joka on erityisesti suunniteltu tuottamaan mahdollisimman tasainen neliömassaprofiili.

Metso tarjoaa massa- ja paperiteollisuudelle maailman laajimman valikoiman automaatioratkaisuja ja -palveluita - aina yksittäisistä mittauksista koko tehtaan kattaviin avaimet käteen -automaatioprojekteihin. Yhtiö on alalla laatusäätöjärjestelmien sekä säätö- ja sulkuventtiilien markkinajohtaja ja kuuluu johtaviin toimittajiin sellutehtaiden suorituskyvyn optimoinnissa kehittyneillä säädöillään. Metson järjestelmistä riippumattomat ratkaisut auttavat asiakkaita alentamaan käyttö- ja kunnossapitokustannuksiaan.

Brigl & Bergmeister GmbH on johtava etikettipaperin ja joustopakkausten valmistaja. Sen tehtaat sijaistevat Itävällan Niklasdorfissa ja Slovernian Vevcessä. Yhtiö kuuluu ROXCEL-konserniin, jonka pääkonttori sijaitsee Wienissä. www.brigl-bergmeister.com

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.

www.metso.com,www.twitter.com/metsoautomation

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla.Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii 18 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa:
Jari Almi, johtaja, laatusäätöjärjestelmät, Automaatio, Metso
jari.almi(at)metso.com
Puh. 040 764 7512

Kuvateksti: Brigl & Bergmeister, yksi maailman johtavista etikettipaperin ja joustopakkausten valmistajista, uudistaa laatusäätöjärjestelmänsä Niklasdorfin tehtaalla Itävallassa.

Esitteet
Nimi
Brigl & Bergmeister Lataa

Metso in Twitter