Lehdistötiedote huhtikuuta 28, 2014 02.30.00 ip. CET

Metso toimittaa Neles-säätöventtiiliteknologiaa öljynjalostamolle Abu Dhabiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.4.2014 klo 14:30 EET

Metso toimittaa Neles®-säätöventtiiliteknologiaa Abu Dhabi Oil Refinery Company -yhtiön (TAKREER) öljynjalostamokokonaisuuteen Arabiemiraatteihin. Toimitus sisältää satoja venttiilejä. Suurin osa on varustettu Metson älykkäillä venttiiliohjaimilla, jotka seuraavat venttiilin toimintaa ja kuntoa ja siten lisäävät prosessin tehokkuutta ja käytettävyyttä. 

Venttiilit asennetaan öljynjalostamon rakenteilla olevaan prosessilaitokseen, joka valmistuu joulukuussa 2015. Laitos pystyy käsittelemään 30 000 barrelia raakaöljyä päivässä ja tuottamaan 40 000 tonnia hienojakoista, lähes puhdasta hiiltä vuodessa. Jalostamokokonaisuus sijaitsee Ruwaisin kaupungissa noin 240 kilometriä Abu Dhabista länteen.

Projektin pääurakoitsijana toimii eteläkorealainen Samsung Engineering, joka valitsi vaativaan projektiin Metson venttiiliteknologian. "Kyseessä on yhtiömme kaikkien aikojen suurin projekti, jossa tarvitaan valtavasti venttiileitä", kertoo Samsung Engineeringin hankintaosaston johtaja YunKi Sung. "Valitsimme Metson, koska luotamme sen nopeaan toimituskykyyn. Metson venttiilitehdas sijaitsee sopivasti Etelä-Koreassa lähellä meitä.''

"Lisäksi Metso on tukenut meitä hyvin aiemmissa projekteissamme. Onnistuneen käyntiinajon varmistavat Metson laaja tuotetietämys ja sovellusosaaminen, maailmanlaajuinen tuotanto, hankintatoiminta ja palveluverkosto, lähetys- ja tarkastustoiminnot sekä kattava käyntiinajotuki."

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Metso toimittaa venttiilit elokuussa 2014.

Markkinoiden kattavin säätöventtiilivalikoima

Metsolla on markkinoiden laajin säätöventtiilivalikoima. Se kattaa istukkaventtiilejä, venttiilejä vaativiin säätösovelluksiin, läppäventtiilejä, kiertoistukkaventtiilejä ja segmenttiventtiilejä. Jokaiseen käyttökohteeseen löytyy sopiva tuote, olipa kyse sitten tavanomaisista tai vaativista olosuhteista, matalista tai korkeista lämpötiloista tai paineista.

Metson säätöventtiiliratkaisut tunnetaan optimoidusta suorituskyvystään ja äärimmäisestä luotettavuudestaan vaativissa jalostusprosesseissa. "Kehittyneet venttiiliratkaisut nostavat toiminnan mitattavaa tehokkuutta ja parantavat kannattavuutta. Ne lisäävät saantoa, vähentävät energiankulutusta, alentavat kunnossapitokustannuksia ja auttavat hallitsemaan prosessimuutoksia", luettelee tuotepäällikkö Daisy Kim Metson Automaatio-segmentistä.

Metson teknologia lisää prosessien luotettavuutta ja turvallisuutta, mikä näkyy vähentyneinä tuotantokatkoina ja seisokkeina, pidempinä huoltoväleinä sekä ympäristö- ja turvallisuusmääräysten mukaisena toimintana.

"Projektin suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvaiheiden aikainen yhteistyö Metson kanssa vähentää suunnittelutunteja, tukee suunnittelua ja sovelluksen määrittämistä sekä helpottaa tuotteiden mitoitusta ja valintaa pitkälle kehitetyillä työkaluilla ja palveluilla", Daisy Kim jatkaa. "Venttiiliteknologian lisäksi tarjoamme asiakkaille kokonaisvaltaista projektointipalvelua."

Pitkä kokemus venttiileistä, paljon omaa valmistusta

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on jo yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä, ja siitä on tullut yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metson venttiiliteknologia ja palvelutarjonta auttavat asiakkaita nostamaan tuotantotehokkuuden mahdollisimman korkealle ja vähentämään turvallisuusriskejä laitoksen koko elinkaaren ajan. Palveluja on saatavilla venttiilivalinnan yksinkertaistamisesta prosessin käytettävyyden parantamiseen ja tuotannon suorituskyvyn maksimointiin.

Tietoja Abu Dhabi Oil Refining Company -yhtiöstä (TAKREER)

Abu Dhabi Oil Refining Company -yhtiö (TAKREER) perustettiin vuonna 1999 huolehtimaan Abu Dhabi National Oil Company -yhtiön (ADNOC) aiemmin hoitamasta öljynjalostuksesta. Yhtiö jalostaa raakaöljyä ja kondensaatteja, toimittaa öljytuotteita ja tuottaa rakeistettua rikkiä paikallisten ja kansainvälisten määräysten mukaisesti.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta parantamalla niiden tuotantoa sekä kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme. Automaation suurimmat asiakkaat ovat öljy- ja kaasuteollisuus sekä massa- ja paperiteollisuus. Meillä on vahva kasvutavoite myös kaivos- ja maarakennusteollisuudessa sekä voimantuotannossa.

www.metso.comwww.twitter.com/metsoautomation


Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antaa:
markus.hauhia(at)metso.com

Metso in Twitter