Lehdistötiedote toukokuuta 15, 2014 01.00.36 ip. CET

Metso palkkaa Suomeen 300 kesätyöntekijää ja työelämään tutustujaa

Öljy- ja kaasuteollisuuden venttiilien tuotantoon Vantaan Hakkilassa 150 kesätyöntekijää

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.5.2014 klo 13:00

Metso palkkaa kesäksi 2014 yhteensä noin 250 kesätyöntekijää ja noin 50 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijaa.

Kesätyöntekijöiden kokemuksia ja ajatuksia voi seurata blogista osoitteessa www.metso.com/summertrainees2014. Kesätyöntekijöiden blogi käynnistyy nyt kolmantena perättäisenä vuotena. Metson kesäbloggaajat ovat pääasiassa Suomesta.   

Kesätyöntekijöistä noin 150 palkataan Metson Automaatio-liiketoiminnan Vantaalla sijaitsevaan toimipisteeseen. Vantaalla suunnitellaan ja valmistetaan asiakastarpeiden mukaan räätälöityjä venttiileitä erityisesti öljy-, kaasu- ja petrokemianyhtiöille. Öljy- ja kaasuteollisuuden tuotteiden kysyntä on ollut vahva, muun muassa Lähi-Idästä on saatu tilauksia ja tehtaan työkuorma on myös kesäkuukausina hyvä.

"Suurin osa venttiilien tuotantoon ja suunnitteluun palkattavista kesätyöntekijöistä on opintontojensa eri vaiheessa olevia tekniikan opiskelijoita, työkokemus tukee heidän opintojaan. Palkkaamme täksi kesäksi eri pituisiin työsuhteisiin enemmän työntekijöitä kuin vuosi sitten," kertoo venttiilitehtaan johtaja Timi Nieminen.  

Tuotannon työntekijätehtävät ovat venttiilien kokoonpanossa, erilaisissa koneistuksen avustavissa tehtävissä, varastossa, maalamossa sekä keräilyssä. Kesän toimihenkilötehtäviä on muun muassa työnjohdossa, tuotannon suunnittelussa, ostoissa sekä huolinnassa.

Yhdistelmäkokoonpanossa on aloittanut Metropolia Ammattikorkeakoulussa automaatiotekniikkainsinööriksi opiskeleva Matias Elfving."Tuotannon tehtävät antavat opintoihini käytännön kokemusta ja opin ymmärtämään käytännön tekemistä. Olen opiskeluun liittyvässä harjoittelussa ja kesätöissä elokuun loppuun saakka."

Tampereen Lokomolle palkataan toimihenkilö- ja tuotantotehtäviin noin 50 työntekijää. Lokomolla valmistetaan ja huolletaan kaivos- ja maarakennusliiketoiminnassa käytettäviä tuotteita ja laitteita. Lisäksi kesätyöntekijöitä on erilaisissa toimihenkilötehtävissä pääasiassa Tampereella ja Helsingissä.  

Kesätyöntekijät ovat potentiaalisia tulevaisuuden metsolaisia

"Metso vastaanotti määräaikaan mennessä lähes 5000 kesätyöhakemusta. Hakijoissa on paljon korkeakouluopiskelijoita erityisesti tekniikan alalta, monilla hakijoista oli myös kansainvälistä kokemusta tai taustaa," kertoo johtaja Mika Tynkkynen Metson henkilöstöhallinnosta.

"Metsolle kesätyöntekijät ja opintoihin kuuluvaa harjoittelua suorittavat ovat potentiaalisia tulevaisuuden metsolaisia. Arvioimme hakijoita myös kausisyklien yli ja mietimme mahdollisia tulevaisuuden rekrytointitarpeita. Palkkaava esimies yhä enemmän miettii mihin esimerkiksi kesäksi  palkattava henkilö voisi sijoittua muutaman vuoden päästä", toteaa Mika Tynkkynen.  

Metso palkkaa kesätyöntekijöitä Suomen lisäksi myös muissa maissa liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi , www.twitter.com/metsogroup   

www.metso.com/summertrainees2014 ja Facebook "Summer jobs and trainees at Metso"

Lisätietoja antaa:
Timi Nieminen, tehtaanjohtaja, Automaatio, Metso, timi.nieminen(at)metso.com, puh. 040 553 6764

Mika Tynkkynen, johtaja, henkilöstöhallinto, Metso, mika.tynkkynen(at)metso.com, puh.050 5989201

Metso in Twitter