Lehdistötiedote toukokuuta 14, 2014 11.00.00 ap. CET

Metsolle huoltosopimus Codelcon Chuquicamatan kaivokseen Chilessä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 14.5.2014 klo 11:00

Metson palveluratkaisut parantavat Codelcon jauhatusprosessin luotettavuutta ja tehokkuutta.

Metso on allekirjoittanut 18-kuukautisen palvelusopimuksen Codelcon Chuquicamatan kaivoksen kanssa. Codelco on Chilen isoin valtionyhtiö ja maailman suurin kuparintuottaja.

Sopimus sisältää Codelco Chuquicamatan kaivoksen laitosten A0 ja A1 käyttämien 33 kuulamyllyn osavaihdot. Työt sisältävät myllyjen hammasvaihteiden vaihdot sekä vaippojen korjaukset. Metso korjaa kuukausittain kaksi jauhinmyllyä ja huolehtii lisäksi laitteiden kunnonvalvonnasta. Uuden sopimuksen arvoa ei julkisteta.

"Codelco valitsi Metson sopimuskumppanikseen johtuen aiemmasta kokemuksestamme vastaavista projekteista. Metson korkealaatuiset erikoispalvelut keskittyvät myllyjen toiminnan optimointiin ja luotettavuuden parantamiseen. Asiakkaan etuna on investoinnille suunnitellun tuoton varmistaminen", sanoo Eduardo Nilo, Metson Kaivos ja maarakennuksen palvelujohtaja Chilessä.

Työ sisältää hammasvaihteen purkamisen ja asennuksen sekä linjauksen ja vaipan korjauksen. Sopimus astuu voimaan huhtikuussa 2014. Sopimuksen myötä Metson palvelutoimintaan Pohjois-Chilessä syntyy 30 uutta työpaikkaa. Tilaus kirjattiin Metson Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Todistettua turvallisuutta

Palvelutoimittajan turvallisuustaso on erittäin tärkeä kriteeri kansainvälisessä kaivosteollisuudessa ja olennainen tekijä myös Codelcon päätöksessä valita Metso Chuquicamatan kaivoksen palvelutoimittajaksi.

Metson työterveys-, turvallisuus- ja ympäristösitoumuksia tukevat niin yhtiön maailmanlaajuinen politiikka kuin paikalliset toimintatavat. Metso on toiminnallaan pystynyt vähentämään merkittävästi työajan menetykseen johtavien tapaturmien määrää. Yhtiömme 750 chileläistä työntekijää ovat työskennelleet yli kaksi viime vuotta ilman yhtäkään työajan menetykseen johtanutta tapaturmaa. Chilen kaivosteollisuuden keskeisten toimittajien järjestö palkitsi Metson sen turvallisuustuloksista vuonna 2013.

Kokemusta kenttäpalveluista

Metsolla on pitkät perinteet kaivosalan vaativien suunnittelupalveluiden toimittamisesta, kunnossapidosta ja kiireellisistä korjaustöistä kenttäolosuhteissa. Metso on toimittanut Chilessä asiakkaille miljoonia ratkaisuja yli 40 toimintavuotensa aikana. Metson vankat näytöt laitetoimituksista ja laitteiden optimoinnista sekä asiakkaiden teknologian ja prosessien syvällinen tuntemus tekevät yhtiöstä johtavan kokonaisratkaisujen toimittajan, jolla on kokemusta kaikkein vaativimmistakin toimeksiannoista.

Vuonna 2012 Metso toimitti Chuquicamatan kaivokseen kolme suurta MP1250-kartiomurskainta ja automaattisen ohjausjärjestelmän.

Codelco on Chilen isoin kaivosyhtiö. Yhtiön Chuquicamatan yksikkö operoi kahta kupari- ja molybdeenikaivosta, Chuquicamataa ja Mina Suria. Chuquicamatan kaivos on louhintamäärän perusteella maailman suurin kuparin avolouhos.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja englanniksi:

Eduardo Nilo, palvelujohtaja, Chile, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh: +56 2 2370 2000, eduardo.nilo(at)metso.com

Metso Twitterissä