Lehdistötiedote toukokuuta 13, 2014 01.00.00 ip. CET

Metsolle merkittävä uusintatilaus innovatiivisesta melua vaimentavasta venttiiliteknologiasta Pohjois-Amerikasta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 13.5.2014 klo 13:00 EET

Asiakashyötyinä turvallisempi työympäristö ja merkittäviä säästöjä tehostuneen prosessin kautta.

Metso on saanut merkittävän uusintatilauksen Neles® Q-Trim -melunvaimennusteknologiaa sisältävistä Neles® -palloventtiileistä pohjoisamerikkalaiselta yhtiöltä, jonka omistamien öljyputkien kautta Kanadasta toimitetaan raakaöljyä yhdysvaltalaisille jalostamoille.

Neles Q-Trim -teknologia suojaa prosessilaitteita vähentämällä melun ja siihen liittyvän tärinän hyväksyttävälle tasolle. Venttiilien käyttökustannukset ja varaosatarve pienenevät, mikä alentaa venttiilien kokonaiskustannuksia.

"Arvioiden mukaan asiakas säästää Metson ratkaisun avulla saatavan paremman tehokkuuden ansiosta miljoonia dollareita vuositasolla", sanoo Neles & Mapag -tuotteiden Global Business Manager Kyle Rayhill Metson Automaatio-segmentistä.

"Meluongelmaan kannattaa puuttua ennen kuin se ilmenee. Melu ja tärinä prosessissa ovat vahingollisia työntekijöille ja ympäristölle, ja ne voivat myös vaurioittaa prosessilaitteita. Kun melu on syntynyt, siitä on vaikea päästä eroon", Rayhill tähdentää.

Aiempien hyvien kokemustensa perusteella asiakas haluaa nyt kasvattaa Metson venttiileiden asennuskantaa ja on tilannut lisää Q-Trim -teknologiaa sisältäviä venttiileitä. Tilaus on kirjattu vuoden 2014 toiselle neljännekselle. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Johtavaa venttiiliteknologiaa

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä, ja siitä on tullut yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiöllä on eri puolilla maailmaa yli 55 automaatioon keskittyvää palvelukeskusta, 36 venttiileihin ja kenttälaitteisiin keskittyvää palvelukeskusta sekä yli tuhat automaatioammattilaista palvelemassa asiakkaita.

Patentoitu Q-Trim -teknologia

Metson patentoima Q-Trim -teknologia on jo yli 30 vuoden ajan edustanut melua vaimentavien kiertosäätöventtiileiden kärkeä haastavissa sovelluksissa. Metso toi äskettäin markkinoille uuden Neles Q2-Trim -teknologian, joka ratkaisee aerodynaamiset meluongelmat ja vähentää melua jopa 30 desibeliä tyypilliseen säätöventtiiliin verrattuna.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta parantamalla niiden tuotantoa sekä kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme. Automaation suurimmat asiakkaat ovat öljy- ja kaasuteollisuus sekä massa- ja paperiteollisuus. Meillä on vahva kasvutavoite myös kaivos- ja maarakennusteollisuudessa sekä voimantuotannossa.

www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Timo Torvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, hiilivetyteollisuus, Automaatio, Metso, puh. +358 20 483 5823, sähköpostitse timo.torvinen(at)metso.com

Metso Twitterissä