Lehdistötiedote kesäkuuta 18, 2014 11.00.00 ap. CET

Merkittävä tilaus vahvistaa Metson asemaa Pohjois-Afrikan johtavana jauhinkuulien toimittajana

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.6.2014 klo 11:00 EET

Metson jauhinkuulien pidempi käyttöikä pienentää kaivosasiakkaiden käyttökuluja

Metso vahvisti hiljattain asemaansa Pohjois-Afrikan johtavana jauhinkuulien toimittajana varmistamalla kuusikuukautisen sopimuksen jauhinkuulien toimittamisesta egyptiläiseen kultakaivokseen. Tilauksen arvo on yli 5 miljoonaa euroa.

"Kattavat, lisäarvoa tuottavat palvelukokonaisuutemme parantavat asiakkaidemme prosessien tuottavuutta ja yleistä suorituskykyä merkittävästi. Laadukkaiden jauhinkuuliemme käyttöikä on pitkä, mikä pienentää asiakkaan käyttökuluja", toteaa Metson kulutusosaratkaisuista vastaava johtaja Rodrigo Gouveia, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus.

Tilaus kirjataan Kaivos ja maarakennuksen vuoden 2014 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metso lähti mukaan jauhinkuulaliiketoimintaan ostamalla espanjalaisen jauhinkuulia valmistavan Santa Ana de Bolueta SA -yhtiön (Sabo) vuoden 2013 lopulla. Yrityskauppa täydensi Metson nykyistä hienonnuslaitteiden kulutusosatarjontaa kaivosasiakkaille ja auttaa meitä entistä paremmin hallinnoimaan jauhinmyllyjen suorituskykyä.

"Sabon integrointi Metsoon on edistynyt jouhevasti. Laajennamme parhaillaan Bilbaon jauhinkuulatehdastamme, jotta pystyisimme vastaamaan paremmin markkinoiden tarpeisiin," sanoo Metson jauhinkuularatkaisuista vastaava johtaja Felix Fornaguera, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja Maarakennus.

Jauhinkuulia käytetään jauhinmyllyissä tehostamaan jauhatusprosessia. Sabon tarjonta kattaa semiautogeenisten (SAG), kuula- ja VertimillTM -myllyjen jauhinkuulat sekä tankomyllyjen tangot. Jauhinkuulia on saatavana erikokoisina ja eri materiaaleista valmistettuina. Erilaiset jauhinkuularatkaisut takaavat parhaan mahdollisen tuloksen kullekin prosessoitavalle mineraalille.

Metson kaivos- ja maarakennusalan asiantuntijat tarjoavat aina sopivinta teknologiaa, prosesseja, laitteita sekä niihin liittyviä palveluja asiakkaillemme murskeentuotantoon, maarakennukseen, kaivostoimintaan ja mineraalien prosessointiin sekä metallin- ja jätteenkierrätykseen. Expect results.

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Rodrigo Gouveia, johtaja, kulutusosaratkaisut, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +1 717 849 7176, sähköposti: rodrigo.gouveia(at)metso.com

Felix Fornaguera, johtaja, jauhinkuularatkaisut, Palvelut-liiketoimintalinja, Kaivos ja maarakennus, Metso, puh. +52462625192, sähköposti: felix.fornaguera(at)metso.com

Kuvateksti: Jauhinkuulia käytetään jauhinmyllyjen sisällä tehostamaan jauhatusprosessia.

Esitteet
Nimi
Metson jauhinkuulia Lataa

Metso Twitterissä