Lehdistötiedote kesäkuuta 25, 2014 01.00.00 ip. CET

Metsolta laaja prosessiautomaatio- ja venttiiliteknologiatoimitus Valko-Venäjän ensimmäiselle valkaistua kraftmassaa tuottavalle tehtaalle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 25.6.2014 klo 13:00 EET

Metso on saanut laajan prosessiautomaatio- ja venttiiliteknologiatilauksen JSC Svetlogorsk Pulp & Board Plant -yhtiön rakenteilla olevalle Valko-Venäjän ensimmäiselle valkaistua kraftmassaa tuottavalle tehtaalle Svetlogorskissa. Metson teknologian avulla vuosikapasiteetiltaan 400 000 tonnin tehdas pystyy saavuttamaan korkean tuotantotehokkuuden, tuottamaan korkealaatuisia tuotteita, vakauttamaan prosessejaan sekä säästämään kemikaalien, höyryn ja veden kulutuksessa, mitkä kaikki edistävät kestävää kehitystä.

Tilauksen teki iso kiinalainen insinööritoimisto China CAMC Engineering Co., Ltd. (CAMCE), joka vastaa laitoksen kokonaistoimituksesta. Yritys valitsi Metson toimittajaksi aiempien hyvien kokemusten perusteella. CAMCE painotti valinnassaan Metson johtavia teknologioita, niiden toimivuutta vaativissa ympäristöissä ja kriittisissä sovelluksissa, saatuja hyviä tuloksia sekä lisäarvoa tuovia palveluita.

Metso sai tilaukset vuoden 2014 toisen neljänneksen aikana. Toimitukset ajoittuvat syksylle, ja laitteet otetaan käyttöön arvioiden mukaan vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Maailman kannattavimmat massa- ja paperilinjat toimivat Metson ratkaisuilla

Metso tarjoaa massa- ja paperiteollisuudelle maailman laajimman valikoiman prosessiautomaatio- ja venttiiliratkaisuja sekä niihin liittyviä palveluita - aina yksittäisistä mittauksista koko tehtaan kattaviin avaimet käteen -automaatioprojekteihin. Yhtiön juuret ulottuvat syvälle massa- ja paperiteollisuuteen yli 50 vuoden taakse.

Esimerkiksi Metson analysaattoritarjonta edustaa maailmanlaajuisesti alan johtavaa teknologiaa ja edelläkävijyyttä mittauksiin perustuvissa prosessisäätöratkaisuissa. Sakeuslähetinvalikoima rakentuu puolen vuosisadan pituiselle innovatiiviselle kehityspolulle, ainutlaatuisten teknologioiden yhteensovittamiselle ja läheiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Metso on nykyisin maailman johtava massan sakeuslähettimien toimittaja.

Analysaattoreiden lisäksi yhtiö on laatusäätöjärjestelmien sekä säätö- ja sulkuventtiilien markkinajohtaja massa- ja paperiteollisuudessa. Yhtiö kuuluu myös johtaviin toimittajiin sellutehtaiden suorituskyvyn optimoinnissa kehittyneillä säädöillään. Metson järjestelmistä riippumattomat ratkaisut auttavat asiakkaita alentamaan käyttö- ja kunnossapitokustannuksiaan.

Teknistä tietoa toimituksesta

Metson toimitus sisältää Kappa Q -analysaattoreita, Metso Polarox5 -jäännöskemikaalimittauksia, useita Metso Piston -suodosnäytteenottimia pH-arvon mittaukseen, Metso SP- ja Metso Rotary -sakeuslähettimiä sekä Metso NOVE -näytteenottimia. Venttiilitoimitukseen kuuluu yli 900 erityyppistä ja -kokoista Neles® automaattiventtiiliä säätö- ja sulkusovelluksiin. Kaikki säätöventtiilit varustetaan ND 9000 -sarjan älykkäillä venttiiliohjaimilla, jotka lisäävät luotettavuutta, vähentävät prosessivaihteluita ja parantavat prosessin tehokkuutta.

China CAMC Engineering Co., Ltd. (CAMCE) on osa China National Machinery Industry Corporation-yhtiötä (SINOMACH). Sen toimialaan kuuluvat muun muassa EPC-kokonaisprojektit, sijoitustoiminta Kiinassa ja ulkomailla sekä kauppa. www.camce.com.cn/en/

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.

www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja (englanniksi):
Richard Sui, myyntipäällikkö, Automaatio, Metso, puh. +86 10 6566 6600 tai +86 136 0123 7488, sähköpostitse: richard.sui(at)metso.com

Metso Twitterissä