Lehdistötiedote kesäkuuta 16, 2014 11.00.00 ap. CET

Metson automaatio- ja virtauksensäätöteknologiaa Neste Oilin Porvoon jalostamon rikkilaitokselle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 16.06.2014 klo 11:00 EET

Neste Oil korvaa Metson modernilla automaatio- ja virtauksensäätöteknologialla nykyiset järjestelmät Porvoon jalostamon rikkilaitoksella. Nykyaikaiset teknologiaratkaisut sisältävät kehittyneitä ominaisuuksia, joiden avulla esimerkiksi kenttälaitteiden ylläpito ja diagnostiikka sekä koko prosessin turvallisuus parantuvat merkittävästi. Modernien ratkaisujen avulla voidaan entistä tarkemmin hallita jalostamoprosesseista talteen otettavan rikin muuntamista alkuainerikiksi. Kun laitteet ja järjestelmät toimivat entistä luotettavammin, myös rikkilaitosprosessin käytettävyys ja tehokkuus paranevat.

"Luotettavasti toimiva automaatio auttaa minimoimaan jalostamon rikkipäästöt. Uusittavat järjestelmät ja kenttälaitteet tuovat enemmän ja pidemmälle jalostettua tietoa niin operaattoreille kuin kunnossapidolle," toteaa automaation kehityspäällikkö Ari Aitolahti Neste Oililta.

Metson toimitus rikkilaitokselle sisältää Metso DNA -automaatiojärjestelmän, informaatiojärjestelmän historiatyökaluineen, operointiasemat monitoreineen, turvajärjestelmän, liitynnät olemassa oleviin muihin Neste Oilin järjestelmiin, älykkäillä venttiiliohjaimilla varustettuja automaattisia sulku- ja turvasulkuventtiileitä sekä säätöventtiileitä. Metso vastaa myös automaatiojärjestelmän projektisuunnittelusta, asennuksesta, käyttöönotosta ja koulutuksesta.

Laitteet toimitetaan ja otetaan käyttöön 2015. Tilaukset  sisältyvät Metson Automaatio -segmentin vuoden 2014 ensimmäisen ja toisen neljänneksen tilauksiin. Tilausten arvoa ei julkisteta.

Metsolla ja Neste Oililla pitkä yhteistyö jalostamoiden erikoissovellusten kehittämisessä

Neste Oil ja Metso ovat pitkään yhdessä kehittäneet vaativia automaation erikoissovelluksia jalostamoiden tarpeisiin. Metson teknologioita on käytössä Neste Oilin laitoksissa Suomessa, Rotterdamissa ja Singaporessa. Helmikuussa Metso ilmoitti toimittavansa automaatio- ja venttiiliteknologiaa Neste Oilin Porvoon jalostamolla rakenteilla olevaan uuteen jalostusyksikköön.

Porvoon jalostamo on yksi Euroopan kehittyneimmistä ja monipuolisimmista jalostamoista. Pitkälle automatisoidun ja modernin tuotantolaitoksen raakaöljyn jalostuskapasiteetti on noin 10,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Neste Oil toi Suomessa ensimmäisenä markkinoille rikittömät bensiinit ja rikittömän uuden dieselin. Rikittömät liikennepolttonesteet pienentävät pakokaasujen haju-, ympäristö- ja terveyshaittoja. Rikittömyys on myös mahdollistanut polttoaineenkulutusta vähentävän moottoritekniikan käyttöönoton.

Neste Oil Oyj on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö. Yhtiö valmistaa kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita ja on maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 17,5 miljardia euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 5 000 henkilöä. www.nesteoil.fi.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta parantamalla niiden tuotantoa sekä kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme. Automaation suurimmat asiakkaat ovat öljy- ja kaasuteollisuus sekä massa- ja paperiteollisuus. Meillä on vahva kasvutavoite myös kaivos- ja maarakennusteollisuudessa sekä voimantuotannossa.

www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation   

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Kari Karppinen, myyntijohtaja, Prosessiautomaatiojärjestelmät-liiketoimintalinja, Automaatio, Metso, kari.karppinen(at)metso.com, puh. 020 483 8539 tai 0400 638 531

Tuomo Waljus, myyntipäällikkö, Virtauksensäätöratkaisut-liiketoimintalinja, Automaatio, Metso, tuomo.waljus(at)metso.com, puh. 020 483 6004 tai 0400 100 939 

Metso Twitterissä