Lehdistötiedote kesäkuuta 5, 2014 10.30.00 ap. CET

Weatherford Oil Tools valitsi Metson venttiiliteknologiaa öljykenttäprojektiin Lähi-idässä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.6.2014 klo 10:30 paikallista aikaa

Weatherford Oil Tools Middle East Ltd. on valinnut Metson johtavaa venttiiliteknologiaa öljyntuotannon uudistusprojektiin Lähi-idässä.

Metson toimitus sisältää yli sata Neles®-istukkasäätöventtiiliä, -hätäsulkuventtiiliä ja -sulkupalloventtiiliä sekä Mapag®-läppäventtiiliä. Suurin osa säätöventtiileistä varustetaan älykkäillä venttiiliasennoittimilla, jotka lisäävät venttiilien luotettavuutta, vähentävät prosessivaihteluita ja parantavat prosessin tehokkuutta. Turvaventtiilitoimitukseen kuuluu myös älykkäitä turvaventtiiliohjaimia, joiden osaiskutestaus- ja diagnostiikkaominaisuudet lisäävät prosessin turvallisuutta ja toimintavarmuutta.

Projektin pääurakoitsija, Weatherford Oil Tools Middle East Ltd. valitsi Metson venttiilitoimittajaksi erityisesti sen tehokkaan sisäisen toiminnan ja paikallisen henkilöstön vuoksi. Metso pystyi vastaamaan Weatherfordin tarpeisiin erittäin nopeasti varmistaen projektin suunnitelman mukaisen toteutuksen. Metson toimitukset viedään päätökseen vuoden 2014 toisella neljänneksellä. Tilaukset on saatu vuosien 2013 ja 2014 aikana. Sopimusten arvoa ei julkisteta.

Öljy- ja kaasuteollisuuden luotettu kumppani

"Metso toimii läheisessä yhteistyössä suurten suunnittelutoimistojen kanssa ympäri maailmaa. Olemme sitoutuneet tukemaan suunnittelutoimistoja niiden pyrkimyksissä lisätä omien asiakkaidensa tuottavuutta ja turvallisuutta. Weatherford Oil Tools on meille tärkeä asiakas, ja tarjoamme heille parhaan paikallisen palvelun", sanoo Metson Automaatio-segmentin Dubain-maajohtaja Raman Handa.

Projektin suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvaiheiden aikainen yhteistyö Metson kanssa vähentää suunnittelutunteja, tukee suunnittelua ja sovelluksen määrittämistä sekä helpottaa tuotteiden mitoitusta ja valintaa pitkälle kehitetyillä työkaluilla ja palveluilla. Sovelluskohtaisen venttiiliteknologian lisäksi Metso tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista projektointipalvelua.

"Kehittyneet venttiiliratkaisumme nostavat toiminnan mitattavaa tehokkuutta ja parantavat kannattavuutta. Ne muun muassa mahdollistavat paremman saannon, vähentävät energiankulutusta, alentavat kunnossapitokustannuksia ja auttavat hallitsemaan prosessimuutoksia", Raman Handa selvittää.

Johtavaa venttiiliteknologiaa maailmanlaajuisesti

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on toimittanut miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä ja on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metsolla on merkittävää venttiilituotantoa kaikissa maanosissa. Sen venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiöllä on 55 automaatioon keskittyvää palvelukeskusta ja 35 venttiilipalvelukeskusta eri puolilla maailmaa.

Tietoja Weatherford International Ltd. -yhtiöstä

Weatherford International Ltd:n pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Öljykenttäpalveluihin ja -laitteisiin erikoistunut yhtiö toimii yli sadassa maassa ja työllistää yli 58 000 henkilöä. Se on yksi alansa suurimmista globaaleista tuotteiden ja palveluiden toimittajista, Weatherford Oil Tools Middle East Ltd. toimii Yhdistyneissä Arabiemiraattikunnissa.

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta parantamalla niiden tuotantoa sekä kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme. Automaation suurimmat asiakkaat ovat öljy- ja kaasuteollisuus sekä massa- ja paperiteollisuus. Meillä on vahva kasvutavoite myös kaivos- ja maarakennusteollisuudessa sekä voimantuotannossa.
www.metso.com, www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Raman Handa, maajohtaja, Dubai, Automaatio, Metso, puh. +971 50 656 1563, sähköpostitse raman.handa(at)metso.com

Metso Twitterissä