Lehdistötiedote heinäkuuta 1, 2014 11.00.00 ap. CET

Metson automaatioteknologiaa uuteen jätevoimalaitokseen Ison-Britannian Peterboroughissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 1.7.2014 klo 11:00 EET

Lähes 70 prosenttia saarivaltakunnan jätevoimaloista käyttää Metson automaatioratkaisuja

Metso on allekirjoittanut sopimuksen Babcock & Wilcox Vølund -yhtiön kanssa automaation toimittamisesta uuteen jätevoimalaitokseen Ison-Britannian Peterboroughissa. Kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla operaattorit pystyvät tehokkaasti ohjaamaan jätteiden hyödyntämistä vihreäksi energiaksi ja hallitsemaan laitoksen toimintoja.

Uuden laitoksen käytöstä ja kunnossapidosta vastaa Viridor, joka on yksi Euroopan suurimmista jäteyhtiöistä. Sähköntuotantoteholtaan 7,25 megawatin laitos valmistuu vuonna 2015 ja pystyy käsittelemään noin 85 000 tonnia jätettä vuodessa. Babcock & Wilcox Vølund vastaa laitoksen suunnittelusta, hankinnoista ja rakentamisesta.

Metson toimitukseen kuuluu Metso DNA -automaatiojärjestelmä, Metso DNA -informaationhallintajärjestelmä ja täysin integroitu Metso DNA Machine Monitoring -kunnonvalvontaratkaisu ennakoimaan mekaanisia vikoja kriittisissä laitteissa. Oikeat toimenpiteet oikeaan aikaan varmistavat prosessin korkean käytettävyyden ja tehostavat kunnossapitoa. Tilaus sisältyy Metson Automaatio-segmentin vuoden 2014 toisella neljänneksellä saatuihin tilauksiin. Projekti luovutetaan asiakkaalle suunnitelmien mukaan joulukuussa 2015. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

"Meillä on paljon kokemusta automaatioteknologian toimittamisesta jätevoimalaitoksille Euroopassa ja etenkin Britanniassa. Itse asiassa meidän Metso DNA -automaatiojärjestelmämme on asennettu 60-70 prosenttiin maan jätevoimalaitoksista", kertoo Metson Automaatio-liiketoiminnan paikallinen myyntijohtaja Neil Buckland. "Meillä on Britanniassa vahva paikallinen palveluorganisaatio, joka tukee asiakkaita ja tarjoaa heille ammattitaitoisia palveluita laitoksen koko elinkaaren ajan."

Babcock & Wilcox Vølund on maailman johtavia toimittajia jätteiden ja biomassan polttamisen tietotaidossa, teknologioissa ja laitteissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa, ja sen palveluksessa on noin 440 työntekijää. Yhtiön omistaa The Babcock & Wilcox Company. www.volund.dk

Automaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta. Automaatio auttaa prosessiteollisuuden asiakkaita saamaan prosesseistaan irti enemmän lisäämällä materiaali- ja energiatehokkuutta, vähentämällä ympäristökuormitusta sekä optimoimalla saantoja ja prosesseja. Laajaa virtauksensäädön ja prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme tukee maailmanlaajuinen automaatioasiantuntijaverkostomme.

www.metso.com www.twitter.com/metsoautomation  

Metso on johtava teollisuuden prosesseja tehostavien laite- ja palveluratkaisujen toimittaja asiakkailleen kaivos-, maarakennus- sekä öljy- ja kaasualalla. Keskitymme tarjoamaan entistä älykkäämpiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Metso toimii noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Kari Huovila, myyntijohtaja, prosessiautomaatiojärjestelmät, EMEA-alue, Automaatio, Metso kari.huovila(at)metso.com, puh. 020 483 8791 tai 040 512 4999

Kuvateksti:
Uutta jätevoimalaitosta Ison-Briannian Peterboroughissa ohjataan Metson kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla. 

Esitteet
Nimi
Peterborough Lataa

Metso Twitterissä