Lehdistötiedote elokuuta 4, 2014 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa virtauksensäätöteknologiaa kaasunjalostuslaitoksen modernisointiin Malesiaan PETRONAS Gas Berhad -yhtiölle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.8.2014 klo 11:00 EET

Johtavat virtauksensäätöratkaisut parantavat laitoksen turvallisuutta ja vähentävät päästöjä

Metso toimittaa edistyksellistä virtauksensäätöteknologiaa PETRONAS Gas Berhad -yhtiölle kaasunjalostuslaitoksen modernisointiin Kertehin kaupunkiin Malesiassa.

Tilaus sisältää yli 140 pallo- ja läppäventtiiliä hätäsulkusovelluksiin. Uudet virtauksensäätöratkaisut korvaavat laitoksen nykyiset laitteet, lisäävät laitoksen turvallisuutta ja pienentävät sen ympäristövaikutuksia.

Tilauksen tehnyt Toyo Japan- ja Toyo Malaysia -yhtiöiden yhteenliittymä vastaa projektin suunnittelusta, hankinnoista, rakentamisesta ja käyntiinajosta. Modernisointiprojekti pidentää laitoksen elinikää 20 vuodella. "Metso on tunnettu ja luotettu venttiilivalmistaja, jolla on hyvät tuotteet ja laajaa kokemusta alalta'', sanoo tekniikan tohtori Yoshiro Kawauchi Toyo Engineering -konsernista.

"Metson virtauksensäätöteknologian avulla laitos pystyy entisestään vähentämään kasvihuonepäästöjä ja täyttämään tiukat ISO 15858 -standardin vaatimukset. Hätäsulkuventtiilit varustetaan automaattisella osaiskutestauksella, mikä parantaa laitoksen turvallisuutta. Metso on osaiskutestauslaitteiden globaali markkinajohtaja Neles ValvGuard -ratkaisullaan'', kertoo hiilivetyteollisuuden alueellinen myyntipäällikkö Tony Tan Metsosta.

Osa venttiileistä on jo asennettu, osa on toimitusvaiheessa. Tilaukset sisältyvät Metson Automaatio-segmentin vuoden 2013 kolmannen neljänneksen ja vuoden 2014 toisen neljänneksen tilauksiin.

Johtava virtauksensäätöteknologia parantaa turvallisuutta ja edistää kestävää kehitystä

Metso on pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta
johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Yhtiö on toimittanut miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä ympäri maailmaa yli 90 vuoden ajan ja on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista. Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiöllä on 36 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta.

Toyo Engineering -yhtiö tarjoaa teollisuuslaitosten tuotekehitys-, suunnittelu-, hankinta-, rakentamis- ja käyntiinajopalveluita sekä teknistä tukea muun muassa öljy- ja kaasuteollisuuteen, kaasu- ja öljykenttien kehittämiseen, petrokemian- ja kemianteollisuuteen, vedenkäsittelyyn, kuljetusjärjestelmiin, voimantuotantoon, ydinvoimaloihin, kehittyneisiin tuotantojärjestelmiin, lääketeollisuuteen, hienokemikaalien valmistukseen, jakelujärjestelmiin, bioteknologia- ja ympäristöteollisuuteen. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tokiossa. www.toyo-eng.co.jp

PETRONAS Gas Berhad on Malesian johtava kaasuinfrastruktuuri- ja kaasulaitosyhtiö. Se on Malesian kansallisen öljy-yhtiön, PETRONASin, tytäryhtiö. www.petronasgas.com

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results
www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup   

Lisätietoja:
Timo Torvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, hiilivetyteollisuus, Metso, puh. +358 20 483 5823, sähköpostitse timo.torvinen(at)metso.com

Metso Twitterissä