Lehdistötiedote syyskuuta 18, 2014 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa Eesti Energian voimalaitokselle Narvaan poltonhallintaa parantavaa automaatioteknologiaa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.9.2014 klo 15:00 EET

Typpioksidipäästöt pienentyvät tiukentuvien EU-päästörajojen alle

Metso toimittaa poltonhallintaa parantavaa automaatioteknologiaa Viron suurimmalle voimantuottajalle Eesti Energialle Narvassa. Tilauksen teki Fortum, joka toimittaa teknologiaa typen oksidien vähentämiseen Eesti Energian blokeille 3, 4, 5 ja 6. Metson tehokas poltonhallintaratkaisu auttaa voimalaitosta ylläpitämään optimaalisia palamisolosuhteita ja siten minimoimaan päästöjä ja alittamaan EU:n tiukentuvat päästörajat.

"Valitsimme Narvan-projektiin Metson automaatioratkaisun tarjousprosessin kautta. Metson etuja olivat asiantuntemus ja laaja kokemus. Myös aiempi yhteistyömme Metson kanssa on ollut menestyksekästä, ja edelliset toimitukset ovat täyttäneet odotuksemme niin tuotteiden laadun kuin toimivuuden suhteen", sanoo Fortumin Performance Services -yksikön päällikkö Kari Lahti.

Narvan voimalaitoksen blokeissa 3, 4, 5 ja 6 on kussakin kaksi kattilaa, joiden polttoaineena käytetään öljyliusketta. Blokkien yhteenlaskettu sähköntuotantoteho on noin 800 megawattia. Metson poltonhallintaratkaisuilla korvataan kattiloiden vanhentunut säätöteknologia. Metson toimitus kattaa vanhojen säätöjen purkamisen ja kenttäsuunnittelun, toimilaitteiden sähkönsyöttö- ja ohjauskaapit, kahdennetut prosessiasemat ja operointiasemat. Blokkeja 3, 4, ja 6 sekä huippukuormakattilaa ohjataan Metso DNA -automaatiojärjestelmällä. Laitoksella on Metson kanssa aiemmin solmittuja palvelusopimuksia, joilla järjestelmiä tuetaan ja päivitetään säännöllisesti.

Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2014 loppupuolelle ja vuodelle 2015.

Fortum ja Metso ovat pitkään kehittäneet yhteistyössä vaativia erikoissovelluksia voimantuottajien tarpeisiin. Metson teknologioita on käytössä useilla Fortumin voimalaitoksilla Suomessa ja Virossa.

Lisätietoja Fortumista

Fortum tuottaa, jakelee ja myy sähköä ja lämpöä sekä tarjoaa energia-alan asiantuntijapalveluja. Sen toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Maaliskuun lopussa 2014 yhtiön henkilöstömäärä oli noin 8 800. www.fortum.com

Metson Prosessiautomaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla tuotantoa ja kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme tukee laajaa prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme. Palvelemme asiakkaitamme massa- ja paperiteollisuudessa sekä muissa prosessiteollisuuksissa, voimantuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.comwww.twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:
Juha-Pekka Jalkanen, johtaja, Plant Performance Solutions, Automaatio, Metso
juha-pekka.jalkanen(at)metso.com, puh. 020 483 8106 tai GSM 040 831 0398

Kuvateksti: Metson automaatioteknologia parantaa poltonhallintaa Viron suurimman voimantuottajan Eesti Energian voimalaitoksella Narvassa.

Esitteet
Nimi
Metson toimitus Eesti Energialle Narvaan Lataa

Metso Twitterissä