Lehdistötiedote syyskuuta 24, 2014 01.13.42 ip. CET

Seepsulan siistin kiviainestehtaan hiekat seulotaan Metson Lokotrack 4.8:lla

Seepsula Oy:n nykyaikaisella kiviainestehtaalla on selkeä työnjako: murskeet tehdään Tuusulan kiinteällä louhoksella ja kaikki hiekkalaadut seulotaan yhtiön Hausjärven soraesiintymällä. Metson tela-alustainen Lokotrack ST4.8 takaa laadukkaat, seulotut tuotteet Hyvinkään seudulle ja kuljetettavaksi pesulaitokselle.

- Korvasimme Metson ST4.8:lla kaksi erillistä, vanhempaa seulaa, mikä tehosti huomattavasti seulontamme tehoja.  Kolmitasoseulan seulontapinta-ala on erinomainen ja laitetta suunniteltaessa on muutenkin kuunneltu asiakasta tarkalla korvalla, arvioi Seepsula Oy:n tuotantopäällikkö Keijo Poikonen.

- Myös työskentelyn turvallisuus ja huollettavuus ovat ST4.8:ssa erinomaiset. Hoitotasoissa on kunnolliset kaiteet ja pääsy kaikkiin keskeisiin huoltokohteisiin helppoa, jatkaa seulonnasta vastaava työpäällikkö Timo Pyykkinen

Kymmentuntisia seulontapäiviä

Elokuun lopulla ST4.8:lla on seulottu runsas kuukausi. Laitteella tehdään 10-tuntisia työpäiviä. Yksi mies, Haapaniemen Maansiirron Pasi Pietarinen, huolehtii Hausjärvellä seulan syötöstä, lopputuotteen siirrosta kasoihin ja myös asiakaslastauksista.

- ST4.8 on oikea käyttäjän seula. Pystyn tekemään kaikki tarvittavat ohjaukset, kuten välpän kippauksen ja pysäytykset kauko-ohjaimella pyöräkuormaajan hytistä. IC300 säätelee prosessia tarkasti, mikä takaa jatkuvan, tasaisen tuotannon, Pietarinen lisää.

Lokotrack ST4.8:lla seulotaan kaikki tarvittavat hiekkalaadut muuraus- ja suodatushiekoista hiekkalaatikkotuotteisiin pienille kakuntekijöille. Yleisin peruskoko on 0-32 mm, joka jaetaan tarpeen mukaan 0-8 mm:n, 8-16 mm:n ja 16-32 mm:n tuotteiksi. Seulaverkkojen koot ovat 35 mm, 20 mm ja 10 mm.

Työpäällikkö Timo Pyykkinen painottaa useasti lopputuotteiden laatua Seepsulan kiviainesprosessissa:

- Emme tarvitse huippukapasiteetteja, vaan tasaisia, ehdottoman laadukkaita lopputuotteita. Kaiken perusta on tarkka seulonta. Tuotteet jatkokäsitellään Tuusulan märkäseulontalaitoksessa, Pyykkinen mainitsee.

- Keskenään vaihdettavissa olevat seulaverkot ovat meille iso etu, kun varastossa ei tarvitse makuuttaa isoa verkkomäärää, hän lisää.

Siisti, tehdasmainen murskaamo

Seepsulan Tuusulan kiviainestehdas lienee Suomen siistein ja hiljaisin murskeiden tuotantoyksikkö. Kiinteän laitoksen pölyä ja melua on vähennetty kuljetinsuojien, kastelujärjestelmän ja murskaamorakennusten avulla.

- Tuotamme asiakkaillemme pääkaupunkiseudulla noin 30:a eri murske-, sora- ja hiekkalajiketta. Turvallisuus ja tehokas asiakaspalvelu ovat keskeisiä asioita työssämme. Tavoitteenamme on, että täysperävaunurekka viipyy kiviaineksia noudettaessa kiviainestehtaallamme korkeintaan viisi minuuttia, tuotantopäällikkö Keijo Poikonen kertoo.

Seppo, Juhani ja Karl Sjöblomien perheyrityksen perinteet ulottuvat viime vuosituhannen alkuun, jolloin Kaarlo Sjöblom, alias Charles Hill palasi Yhdysvalloista Suomen Lappiin kultaa kaivamaan. Nykyään Seepsula kaivaa kullan sijasta kiviaineksia, työllistää noin 20 henkilöä ja tekee runsaan 14 miljoonan euron liikevaihdon.

Lisätietoja:

Seepsula Oy, tuotantopäällikkö Keijo Poikonen, puhelin 0400 715 636.

Metso Minerals, myyntipäällikkö Jussi Mäkelä, puhelin 040 833 6738.

Kuvatekstit (klikkaa kuvalinkkejä tiedotteen alla lataaksesi opiriginaalikuvat):

Seepsula_1: Tuotantopäällikkö Keijo Poikonen (vas.) seuraa työpäällikkö Timo Pyykkisen kanssa, kun kiviaineslaborantti Sami Hietasen tekemän seulontakokeen tuloksia.

Seepsula_2: Metson Lokotrack ST4.8-kolmitasoseula on korvannut Seepsulan Hausjärven soranottopaikalla kaksi erillistä, vanhempaa seulaa.

Seepsula_3:  Pasi Pietarinen on monitoimimies: hän syöttää seulaa, varastoi seulotut tuotteet ja hoitaa myös asiakaslastaukset.   

Esitteet
Nimi
Seepsula_1 Lataa
Seepsula_2 Lataa
Seepsula_3 Lataa

Metso in Twitter