Lehdistötiedote tammikuuta 7, 2015 02.02.00 ip. CET

Hämeen Moreenijalosteella onnistunut startti Metson Lokotrack LT330D:lla

 

Viime vuonna markkinoille tuotu uusi, diesel-sähkökäyttöinen Metson Lokotrack LT330D on saanut hyvän vastaanoton suomalaisten murskausurakoitsijoiden keskuudessa. Hämeen Moreenijaloste Oy on yksi monista LT330D:n jo hankkineesta yrityksestä. Startti on sujunut hyvin, ja laitteella on jo ehditty tehdä ennätys pikkusepelien tuotannossa.

Marraskuussa Moreenijalosteen LT330D:n tuntimittari oli raksuttanut jo yli 250 työtunnin lukemat. Karamurskaimen ja täysimittaisen kolmitasoseulan käsittävällä Lokotrackilla murskattiin Orimattilassa Etelä-Suomen Kiviaineskaupalle tehtävässä, noin 40 000 tonnin urakassa Pennalan logistiikka-alueella.

- Vaikka olemme vasta opettelemassa uuden Lokotrackin ominaisuuksia, niin ehdimme jo tehdä yllätykseksemme oman ennätyksen pikkusepelien tuotannossa. Seitsemän tunnin työpäivä tuotti 1860 tonnia 0-6 mm:n ja 6-16 mm:n lopputuotteita, kertoo Hämeen Moreenijalosteen työmaan päällikkö Jarkko Nieminen.

- Käyttöönotto on sujunut muutenkin oletettua paremmin ja ylimääräisiä käyttökatkoksia ei ole ilmennyt. Pikkusepelien teossa olemme huomanneet, että LT330D:lla saame syötteestä enemmän sepeliä ja vähemmän tuhkaa, Nieminen jatkaa.

Enemmän ja parempaa laatua

Myös Hämeen Moreenijalosteen toimitusjohtaja Lauri Mertsalmi on tyytyväinen aloitukseen Metson uutuustuotteella, joka korvasi yrityksen käytössä olleen LT300GPB-mallin.

- Olemme oikeilla jäljillä, kun saamme läpi samalla laitemäärällä enemmän tavaraa kuin aiemmin, miltä nyt näyttää. Myös säästöt polttoainekuluissa ja laitesiirroissa lisäävät kilpailukykyämme, Lauri Mertsalmi arvioi.

- Olisiko GP330-karamurskaimen pidemmän iskun ansiota, että saamme uskoakseni uudella LT330D:lla myös aiempaa parempilaatuisia lopputuotteita, Mertsalmi lisää.

Orimattilan urakassa viimeistellään logistiikka-alueen louhekasoja kahdessa vuorossa. Ylisuuret louhekappaleet on ensin rikotettava iskuvasaralla, joka jälkeen se murskataan kaksivaiheisesti.  Pikkusepelien lisäksi tehdään 0-16 mm:n ja 16-31 mm:n tuotekokoja. Diesel-sähkökäytössä polttoaineen kulutus on asettunut 60 litran tienoille. GP330-karamurskan asetus on 27 mm.

Laitesiirtoja varten LT330D:stä tarvitsee vain irrottaa sivukuljettimet, sillä seula laskeutuu hydraulisesti kuljetusasentoon.

- Puramme ja nostamme sivukuljettimet paikoilleen kaivinkoneen avulla. Ensimmäisessä siirrossa aikaa kului reilusti, mutta uskomme, että työkuntoon asetus vie jatkossa vain noin 30 minuuttia, arvioi murskaamotyöntekijä Joni Kangas.

- Purkukuljettimen erinomaisen korkeuden ansiosta pyöräkuormaajan kuljettaja ei ole sidottu koko aikaa lopputuotekasan siirtelyyn, Kangas kommentoi.

Hämeen Moreenijaloste Oy työskentelee Etelä- ja Keski-Suomen alueella 7 työntekijän voimin. Viime vuonna murskattiin noin 650 000 tonnia.

Lisätietoja:

Hämeen Moreenijaloste Oy, toimitusjohtaja Lauri Mertsalmi puhelin 0400 833 707.

Metso Minerals Oy, aluemyyntipäällikkö Jussi Mäkelä, puhelin 040 833 6738.

Kuvatekstit (lataa originaalikuvat linkeistä viestin alla):

Moreenijaloste_1: Metson uutuusmalli, vankan karamurskan ja täysimittaisen kolmitasoseulan käsittävä Lokotrack LT330D -murskausyksikön toinen työmaa oli Orimattilan Pennalassa.

Moreenijaloste_2: Hämeen Moreenijalosteen työmaan päällikkö Jarkko Nieminen (oik.) ja murskaamotyöntekijä Joni Kangas ovat tehneet LT330D:llä ennätyksen pikkusepelien tuotannossa jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen.

Moreenijaloste_3: Toimitusjohtaja Lauri Mertsalmen johtama Hämeen Moreenijaloste Oy murskasi viime vuonna runsaat 650 000 tonnia kiviaineksia.   

Esitteet
Nimi
Moreenijaloste_1 Lataa
Moreenijaloste_2 Lataa
Moreenijaloste_3 Lataa

Metso in Twitter