Lehdistötiedote tammikuuta 28, 2015 02.00.00 ip. CET

Metso pitää kuorma-autot liikkeessä Bolidenin Aitik-kaivoksessa Ruotsissa

Metso pitää kuorma-autot liikkeessä Bolidenin Aitik-kaivoksessa Ruotsissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.1.2015 klo 14:00 EET

Metson innovatiivinen Trellex-kumivuoraus suojaa kuorma-autoja kulumiselta pidentäen niiden käyttöaikaa ja alentaen kunnossapitokustannuksia.

Bolidenin Aitik-kaivos Pohjois-Ruotsissa on solminut Metson kanssa kolmevuotisen sopimuksen, jonka mukaan se toimittaa lavavuoraukset 15:een yrityksen kaikkiaan 30 kuorma-auton kalustosta. Kyseessä on Metson tähän asti suurin yksittäinen tilaus kuorma-auton lavavuorauksille.

Kuorma-auton lavavuorauksia käytetään suojaamaan lavaa ja koko kuorma-auton rakennetta kulumiselta ja vaurioilta kuljetettaessa kiveä kaivoksesta. Metson kumivuoraukset vähentävät lisäksi rasitusta kuorma-auton toimintasyklin kaikissa vaiheissa lastauksesta kuljetukseen ja kippaukseen. Asiakkaiden kannalta tärkein hyöty on niiden pitkä kestoikä verrattuna perinteisiin teräsvuorauksiin: tuloksena on jopa neljä kertaa pidempi käyttöikä ja alhaisemmat kunnossapitokustannukset.

"Olemme arvioineet Metson kuorma-auton lavavuorauksia kahden viime vuoden aikana malleja CAT 793 Flat, CAT 793 DS ja CAT 795 Flat koskevan elinkaaripalvelusopimuksemme perusteella. Kuorma-autojen käyttöasteen lisääntyminen on meille arvokas hyöty. Pidämme suuressa arvossa myös työterveys- ja turvallisuushyötyjä. Kuljettajamme ajavat mieluummin Metson vuorauksilla varustettuja kuorma-autoja niiden alemman melutason ja vähäisemmän tärinän vuoksi", sanoo huollon esimies Magnus Fjellström Bolidenin Aitikin kaivokselta.

"Metso ja Aitik tiivistävät yhteistyötään entisestään kehittämällä Metson lavavuorauksia yhä pidemmälle. Tulokset vahvistavat ratkaisumme edut teräsvuorauksiin verrattuna", sanoo pohjoismaisten huoltokeskusten johtaja Christer Brännström Metsosta.

Pääosa tilauksesta on kirjattu vuoden 2014 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin, ja osamyynti kirjataan sopimuskaudella.

Metson Trellex-lavavuorausten tärkeimmät edut

 • Alemmat tuotantokustannukset - parempi kannattavuus
  • Suunniteltu vähentämään rasitusta kuorma-auton toimintasyklin kaikissa vaiheissa, mikä vähentää suunnittelemattoman kunnossapidon tarvetta sekä vuorausten ja kuorma-auton muiden osien vaihtotarvetta.
 • Modulaarinen levyjärjestelmä: Helpompi käsitellä kuin teräs
  • Levyt voidaan vaihtaa yksitellen ilman että koko vuorausta tarvitsisi vaihtaa kerralla - kunnossapitoseisokki lyhenee.
  • CE-sertifioitu integroitu nostojärjestelmä
 • Ympäristöystävällinen ja turvallisuutta edistävä
  • Vähentää melua 10-15 desibelillä - melutaso puolittuu.
  • Vähentää tärinää - kuorma-autossa istuessa eron tuntee.  

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja antavat:

Christer Brännström, johtaja, pohjoismaiset huoltokeskukset, Metso, puh. +46 70 609 31 36, sähköposti: christer.brannstrom(at)metso.com

Henrik Persson, tuotepäällikkö, vuoraus, seulonta, Metso, puh. +46 410 525 93, sähköposti: henrik.persson(at)metso.com

Niclas Hällevall, johtaja, seulaverkko- ja vuorausratkaisut, Metso, puh. +46 070 688 92 99, sähköposti: niclas.hällevall(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä