Lehdistötiedote tammikuuta 27, 2015 02.30.00 ip. CET

Metso toimittaa automaatioteknologiaa PT Cikarang Listrindo -yhtiön voimalaitokselle Indonesiaan

Metso toimittaa automaatioteknologiaa PT Cikarang Listrindo -yhtiön voimalaitokselle Indonesiaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.1.2015 klo 14:30 paikallista aikaa

Metson automaatioratkaisujen läpimurto Indonesian voimantuotannossa.

Metso toimittaa automaatioteknologiaa PT Cikarang Listrindo -yhtiön kahteen voimakattilaan, jotka ovat rakenteilla Babelanissa Jakartan ulkopuolella Indonesiassa. Kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla yhtiö pystyy tehokkaasti ohjaamaan kattilalaitostoimintojaan, parantamaan prosessin käytettävyyttä ja saavuttamaan mahdollisimman korkean polttoaineen hyötysuhteen.

"Tilaus on Metson automaatioteknologian läpimurto Indonesian voimantuotannossa", sanoo Metson Indonesian-maajohtaja Pete Teh. "PT Cikarang Listrindo valitsi Metson toimittajaksi, koska se luottaa ammattitaitoomme ja kykyymme toimittaa laadukkaita ratkaisuja paikallisiin tarpeisiin."

PT Cikarang Listrindo investoi uusiin hiiltä polttoaineenaan käyttäviin voimakattiloihin, joiden yhteisteho on 280 megawattia. Kattilat lisäävät yhtiön sähköntuotantoa noin 30 prosentilla. Laitos otetaan käyttöön vuonna 2016.

Metson toimitus kattaa Metso DNA -automaatiojärjestelmän ja informaatiojärjestelmän kattilalaitokselle ja apu- ja tukiverkoille, tehdastestauksen, käyntiinajon ja koulutuksen. Toimitus ajoittuu toukokuulle 2015, ja järjestelmä käynnistetään syyskuussa 2015. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2014 viimeisen neljänneksen tilauksiin. Sen arvoa ei julkisteta.

Tietoja PT Cikarang Listrindo -yhtiöstä

PT Cikarang Listrindo -yhtiö tuottaa ja jakaa sähköä teollisuuskiinteistöille ja kansalliseen verkkoon Indonesiassa. Vuonna 1993 perustettu yhtiö on kasvattanut sähkötehoaan alun perin 76 megawatista nykyiseen 864 megawattiin.

Metson Prosessiautomaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla tuotantoa ja kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme tukee laajaa prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme. Palvelemme asiakkaitamme massa- ja paperiteollisuudessa sekä muissa prosessiteollisuuksissa, voimantuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa. Metso ilmoitti äskettäin myyvänsä Prosessiautomaatio-liiketoiminnan Valmet Oyj:lle. Kaupan arvioidaan toteutuvan 1.4.2015 mennessä.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:
Pete Teh, maajohtaja, Indonesia, Metso, puh. +62 811964922, sähköposti: pete.teh(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

PT Cikarang Listrindo -yhtiö rakentaa kahta voimakattilaa Babelanissa Jakartan ulkopuolella Indonesiassa. Metson kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla yhtiö pystyy tehokkaasti ohjaamaan kattilalaitostoimintojaan, parantamaan prosessin käytettävyyttä ja saavuttamaan mahdollisimman korkeat energia-arvot.

Esitteet
Nimi
Cikarang Listrindo Lataa

Metso Twitterissä