Lehdistötiedote tammikuuta 12, 2015 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa automaatioteknologiaa uuteen jätevoimalaitokseen Puolan Krakovaan

Metso toimittaa automaatioteknologiaa uuteen jätevoimalaitokseen Puolan Krakovaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.1.2015 klo 11:00 EET

Automaatiolla on keskeinen rooli kotitalous- ja teollisuusjätteiden energian tehokkaassa talteenotossa.

Metso toimittaa automaatioteknologiaa Puolan Krakovassa rakenteilla olevaan jätevoimalaitokseen. Kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla laitos pystyy tehokkaasti ohjaamaan jätteen muuttumista vihreäksi energiaksi, pitämään prosessin käytettävyyden korkealla ja saamaan jätteestä irti mahdollisimman korkean energia-arvon.

Laitos auttaa kaupunkia hävittämään jätteet kansallista ja Euroopan unionin lainsäädäntöä noudattavien tiukkojen ympäristövaatimusten mukaisesti. Se toimii myös uutena sähkön ja lämmön tuotantolaitoksena. Automaatioteknologiatilauksen teki Posco Engineering & Construction, Ltd. (Posco E&C), joka vastaa jätevoimalaitoksen toimituksesta avaimet käteen -periaatteella. Projektin rahoitus tulee osittain EU:lta.

"Metsolla on vahva projektiorganisaatio ja osaavat resurssit Puolassa sekä monia jätteenpolttolaitosreferenssejä ympäri maailmaa", sanoo Posco E&C:n energialiiketoiminnasta vastaava johtaja Jun Ho Moon.  

Uusi laitos on suunniteltu käsittelemään ja ottamaan talteen energiaa noin 750 000 krakovalaisen kotitalousjätteestä ja teollisuusjätteestä. Se pystyy polttamaan noin 680 tonnia jätettä päivässä ja noin 220 000 tonnia vuodessa. Laitoksen voimantuotantoteho jätteenpoltossa syntyvästä lämmöstä on noin 10,74 megawattia. Laitos käynnistyy marraskuussa 2015.

Metson toimitus sisältää Metso DNA -automaatiojärjestelmän, videovalvontajärjestelmän, instrumentoinnin ja jatkuvatoimiset päästövalvontajärjestelmät. Toimitukset ajoittuvat maaliskuulle 2015. Toimitus sisältyy vuoden 2014 kolmannen neljänneksen tilauksiin. Saadun tilauksen arvoa ei julkisteta.

Tietoja Posco Engineering & Construction -yhtiöstä

Posco Engineering & Construction, Ltd. (POSCO E&C) on vuonna 1994 perustettu rakennusyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Incheonissa Etelä-Koreassa. Yhtiöllä on vahvaa osaamista teräsrakentamisesta, minkä pohjalta se laajentaa toimintaansa julkisiin infrastruktuuriprojekteihin ja osallistuu kaupunkien kehitykseen liittyviin rakennusprojekteihin. www.poscoenc.com

Metson Prosessiautomaatio-liiketoiminnan tehtävä on parantaa asiakkaidensa liiketoimintojen kannattavuutta tehostamalla tuotantoa ja kustannus-, energia- ja materiaalitehokkuutta. Maailmanlaajuinen asiantuntijaverkostomme tukee laajaa prosessiautomaation ratkaisu- ja palvelutarjontaamme. Palvelemme asiakkaitamme massa- ja paperiteollisuudessa sekä muissa prosessiteollisuuksissa, voimantuotannossa, meriteollisuudessa sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

WanMo Yoon, myyntipäällikkö, Etelä-Korea, Metso, puh. +82 10 4228 3069, sähköposti: wanmo.yoon(at)metso.com (englanniksi)

Grzegorz Lach, aluemyyntipäällikkö, Puola, Metso, puh. +48 601 400 194, sähköposti: grzegorz.lach(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

3D-kuva Puolan Krakovassa rakenteilla olevasta jätevoimalaitoksesta. Metson kehittyneiden automaatioratkaisujen avulla laitos pystyy tehokkaasti ohjamaan jätteen muuttumista vihreäksi energiaksi, pitämään prosessin käytettävyyden korkealla ja saamaan jätteestä irti mahdollisimman korkean energia-arvon.

Esitteet
Nimi
3D-kuvassa tuleva jätevoimalaitos Krakovassa Lataa

Metso Twitterissä