Lehdistötiedote tammikuuta 26, 2015 03.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa tarjontaansa kaivosasiakkaille hankkimalla Rexnordilta osan Falk-tuotteiden immateriaalioikeuksista

Metso vahvistaa tarjontaansa kaivosasiakkaille hankkimalla Rexnordilta osan Falk-tuotteiden immateriaalioikeuksista

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.1.2015 klo 15:00 EET

Metso on ostanut yhdysvaltalaiselta Rexnord Industries -yhtiöltä osan Falk-tuotteiden immateriaalioikeuksista. Jatkossa Metso pystyy tarjoamaan alkuperäisvalmistajan piirustusten ja ohjeiden mukaisia vaihteiden ja hammaspyörien varaosia sekä Metson että muiden toimittamiin jauhinmyllyihin ja uuneihin. Kaupan myötä Metson palvelukseen siirtyy muutamia Falk-tuoteasiantuntijoita tukemaan liiketoimintaa. Kaupan arvoa ei julkisteta.

"Kauppa on linjassa Metson tavoitteen kanssa olla varaosien ja palveluiden kokonaisvaltainen toimittaja asennuskannalleen. Se parantaa kykyämme toimittaa varaosia ja palveluita avoimiin hammaspyörästöihin sekä lisää hammaspyörien teknistä ja laadullista osaamista näiden komponenttien valmistuksessa", toteaa Andy Fritz, johtaja, hienonnuslaitteet, Metso

Yhdysvaltalainen Rexnord Industries -yhtiö on listattu New Yorkin pörssiin. Se muodostuu kahdesta strategisesta toimialasta, Process & Motion Control -yksiköstä ja Water Management -yksiköstä. Yhtiön palveluksessa on noin 7 400 työntekijää ympäri maailmaa. Lisätietoa yrityksestä: www.rexnord.com.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2013 Metson liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Andy Fritz, johtaja, hienonnuslaitteet, Metso, puh. +1-717-849-7188, sähköposti: andrew.fritz@metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä