Lehdistötiedote lokakuuta 13, 2015 11.40.00 ap. CET

Metso ja Boliden uusivat palvelusopimuksensa Aitikin kuparikaivoksen huollosta Ruotsissa

Metso ja Boliden uusivat palvelusopimuksensa Aitikin kuparikaivoksen huollosta Ruotsissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 13.10.2015 klo 11:40 EET

Metso ja Boliden ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen Ruotsin Jällivaarassa sijaitsevan Aitikin kuparikaivoksen huollosta. Nyt allekirjoitettuun 3+2-vuotiseen jatkosopimukseen sisältyy myllynvuorausten toimitus ja jauhatuspiirin ennakoiva kunnossapito. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Sopimus on tuotantoperusteinen, mikä tarkoittaa, että Metson palkkio perustuu asiakkaan tuotannon määrään. Tavoitteena on varmistaa jauhatuspiirin käytettävissä olo ja siten maksimoida kallisarvoisen tuotantoajan määrä. Yhteisen päämäärän tavoittelu hyödyttää sopimuksen molempia osapuolia.

Pitkä kumppanuus

Metso ja Boliden ovat tehneet yhteistyötä 1960-luvulta saakka. Vuonna 2007 Metso toimitti kaksi 11.6 m x 13.7 m -kokoista autogeenistä jauhinmyllyä ja kaksi kuulamyllyä Aitikin rikastamon laajennukseen, ja on vastannut myllyjen kunnossapidosta siitä lähtien.

Uusi sopimus lujittaa kumppanuutta entisestään. Bolidenin tavoitteena on lisätä jauhatuspiirin käyttöastetta ja kasvattaa vuotuista tuotantoa. Tavoitteen saavuttamiseksi huoltovälejä pitää pidentää myllynvuorausten elinikää kasvattamalla. Samalla huoltoseisakkien kesto on pyrittävä pitämään mahdollisimman lyhyenä. Metsolla on pitkä kokemus ja perusteellinen osaaminen Aitikin prosessista, mikä mahdollistaa haasteeseen tarttumisen.

"Metso on ilman muuta Bolidenin pääkumppani Aitikin rikastamossa. He pitävät meidät silti jatkuvasti varpaillaan ja haastavat tavoittelemaan uusia ennätyksiä, mutta tällaisen haasteen otamme innolla vastaan", sanoo Metson elinkaaripalveluiden aluepäällikkö Heikki Metsälä.

Megaliner nopeuttaa huoltoa

Aitikin autogeenisissa myllyissä jatketaan Metson innovatiivisen Megaliner(TM) -vuorausratkaisun käyttöä. Ainutlaatuisen, vaihtoa nopeuttavan muotoilunsa ansiosta Megaliner auttaa maksimoimaan suurten jauhinmyllyjen käyttöasteen. Koska Megaliner-vuorauspalat ovat normaalia suurempia, niitä tarvitaan vähemmän. Niissä on myös tavallisia vuorauksia vähemmän kiinnityskohtia, mikä nopeuttaa poistoa ja asennusta entisestään. Myös työturvallisuus paranee, sillä vuoraukset kiinnitetään paikoilleen myllyn ulkopuolelta käsin.

Kuulamyllyt ja kaksi jälkimyllyä vuorataan edelleen kumivuorauksin.
Aitik on yksi Euroopan suurimmista kuparikaivoksista. Vuonna 2014 kaivos tuotti 68 tuhatta tonnia kuparia ja työllisti yli 650 ihmistä.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Tony Hansson, aluemyyntipäällikkö, Metso, puh. +46 920 25 06 80, sähköposti: tony.hansson@metso.com

Sami Takaluoma, myyntijohtaja, Pohjoismaat, Metso, puh. +46 73 148 90 14, sähköposti: sami.takaluoma@metso.com

Anne Rantanen, johtaja, viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Esitteet
Nimi
Metson jauhinmyllyjä Boliden Aitikissa Lataa

Metso Twitterissä