Lehdistötiedote lokakuuta 15, 2015 10.00.00 ap. CET

Metso ja Kevitsan kaivos laajentavat huoltopalveluyhteistyötään uudella sopimuksella

Metso ja Kevitsan kaivos laajentavat huoltopalveluyhteistyötään uudella sopimuksella

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.10.2015 klo 10:00 paikallista aikaa

Kevitsa siirtyy käyttämään Metson kulutusosia ja huoltopalvelua esikaramurskaimessaan pidentääkseen huoltoseisokkien välejä.

Metso on solminut palvelusopimuksen Kevitsan kaivoksen esikaramurskaimen huollosta ja kulutusosista. Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kupari-nikkelikaivoksen omistaa kanadalainen First Quantum Minerals Ltd. (FQM). Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Esikaran huoltosopimus on uusi askel yritysten välisessä, hyvin sujuneessa palveluyhteistyössä. Aiemmin tänä vuonna Kevitsa valitsi Metson huolehtimaan jauhinmyllyjensä kulutusosien toimittamisesta ja asennuksista sekä osien optimoinnista. Tulokset ovat olleet vakuuttavia, ja huoltoseisokkien kesto on lyhentynyt. Uudella sopimuksella tavoitellaan vastaavia parannuksia esikaramurskaimen toimintaan. Kulutusosien keston pidentäminen on tavoitteista tärkein.

"Kun myllyjen vuorausten osalta päätettiin siirtyä nykyaikaan ja vaihtaa perinteiset vuorauspalat Metson edistyksellisiin Megaliner(TM)-vuorauspaloihin, tuli hyvin pian selväksi, että esikaramurskain on seuraava kohde, joka tulee rajoittamaan laitoksen käyntitunteja", sanoo kunnossapidon suunnittelupäällikkö Timo Ikäheimonen Kevitsasta.

"Meille Kevitsassa on tärkeää kehittää koko laitosta osaoptimoinnin sijaan tasapainoisesti. Tämän takia aloitimme hyvissä ajoin neuvottelut Metson kanssa sen varmistamiseksi, että esikaramurskaimen vuorauspalojen kestävyys sekä palojen vaihtotyö tulevat vastaamaan murskaimen kasvanutta käyntiaikatarvetta. Metson kyky kehittää sekä vuorauspaloja että vuorausten vaihtotyötä yhdessä oli merkittävänä tekijänä aloittaa heidän kanssaan yhteistyö toisen valmistajan murskaimen osalta. Jo ensimmäiset askeleet ovat osoittautuneet menestykselliseksi tavoitteissamme", Ikäheimonen jatkaa.

Metson kyky tarjota räätälöity pitkän aikavälin kehityssuunnitelma oli tärkeässä roolissa Kevitsan päätöksenteossa.

"Metso tarjosi parhaan kokonaisuuden. Heillä oli vakuuttavin esitys ja selkeä kehityskaari juuri meidän prosessimme tarpeisiin ja asennustyöhön", sanoo Kevitsan kunnossapitoinsinööri Heikki Kamula.

"Metsolla on selkeä näkemys kokonaisuudesta, ja selkeä kehityspolku eteenpäin pitkällä aikajänteellä", hän jatkaa.

Kulutusosien optimointi parantaa tuottavuutta

Sekä esikaramurskain että jauhinmyllyt ovat muiden laitetoimittajien valmistamia. Koneiden sisällä olevien kulutusosien huolellisella valinnalla ja ensiluokkaisella suunnittelulla on kuitenkin tärkeä rooli koko prosessin toiminnassa. Kulutusosien pidempi kesto tuo lisää arvokasta tuotantoaikaa ja kasvattaa näin ollen tuottavuutta.

"Se, että Kevitsa uskoo vastuullemme uusia osia prosessistaan - olivatpa kyseessä Metson tai muiden valmistajien koneet - on selvä osoitus Metson vankasta tietotaidosta mineraalienkäsittelyssä sekä hyödyistä, joita asiantuntijapalvelumme heidän liiketoiminnalleen tuovat", sanoo Metson aluemyyntipäällikkö Jouko Tolonen.

Murskaimen kulutusosien optimoinnin ohella Metso tulee käyttämään asiantuntemustaan työturvallisuuden parantamiseen suunnittelemalla uusia apuvälineitä kulutusosien asennukseen.

Ensimmäiset murskaimen kulutusosat toimitetaan kaivokselle vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä, ja Metso ottaa huollon vastuulleen vuoden 2016 alussa. Sopimuksen puitteissa syntyvät tilaukset kirjataan vaiheittain Metson saatuihin tilauksiin.

First Quantum Minerals Ltd. on voimakkaasti kasvava kaivos- ja metalliyritys, jolla on seitsemän kaivosta ja viisi kehitysprojektia eri puolilla maailmaa. Yritys tuottaa kuparia, nikkeliä, kultaa, sinkkiä ja platinaryhmän metalleja. Projektit Sambiassa, Panamassa ja Perussa nostavat valmistuessaan yhtiön vuotuisen kuparintuotantokapasiteetin yli 1,3 miljoonaan tonniin.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Sami Takaluoma, myyntijohtaja, Pohjoismaat, Metso, puh. +46 73 148 90 14, sähköposti: sami.takaluoma@metso.com

Anne Rantanen, johtaja, Viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Metso Twitterissä