Lehdistötiedote lokakuuta 6, 2015 09.15.00 ap. CET

Metson diagnostiikkakioski esittelee ennennäkemättömän älykästä virtauksensäätöä Automaatio-messuilla

Metson diagnostiikkakioski esittelee ennennäkemättömän älykästä virtauksensäätöä Automaatio-messuilla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 6.10.2015 klo 9:15 EEST

Metso toivottaa Helsingin Messukeskuksessa 6-8.10.2015 järjestettävien Automaatio-messujen kävijät tervetulleeksi diagnostiikkakioskille hallin 6 osastolla 6c130.

Metso keskittyy tämän vuoden Automaatio-messuilla älykkäisiin tuote-ja palveluratkaisuihin, jotka helpottavat loppukäyttäjien arkea. Esittelemme uuden, täysin digitaalisen NDX-asennoittimen, joka on helppo asentaa ja käyttää. Lisäksi diagnostiikkakioskilla pääsee muun muassa tutustumaan venttiilien kuntoanalyysipalveluun, ValveTriage Serviceen.

Metson diagnostiikkakioski sijaitsee hallissa 6 osastolla 6c130. Messujen yhteydessä Metso järjestää myös asiakastilaisuuden venttiiliteknologiakeskuksessaan Vantaan Hakkilassa.

Metson venttiilit ovat jo teollisessa internetissä

Nyt esiteltävät NDX-asennoitin ja ValveTriage Service ovat esimerkkejä Metson laajasta älykkäiden ratkaisujen valikoimasta. Metso on ainoa älykkäiden venttiiliohjaimien toimittaja, joka pystyy analysoimaan venttiilien suorituskykyä normaalin käytön aikana ja tallentamaan tiedon ohjaimeen itseensä.

Metso on kehittänyt venttiilipalveluiden osaamistaan ja ratkaisujaan jo 40 vuoden ajan.

1990-luvulla Metso hyödynsi ensimmäisten joukossa digitaalista venttiiliohjaindiagnostiikkaa kunnossapidossa ja kehitti systemaattisia palveluprosesseja.

Nykyään Metso toimittaa vuosittain kymmeniä tuhansia älykkäitä venttiiliohjaimia monenlaisiin teollisiin sovelluksiin ympäri maailmaa. Jokainen asennettu ja toimiva älykäs ohjain mahdollistaa siihen liitetyn venttiiliin kytkennän teolliseen internetiin. Näin verkottumisominaisuuksia voidaan hyödyntää heti asennuksen ja käyttöönoton jälkeen.

Älykkäät venttiilit tarjoavat loppukäyttäjälle mahdollisuuden merkittäviin raha- ja aikasäästöihin, sillä niiden tuottaman historia- ja reaaliaikatiedon avulla voidaan tehokkaasti suunnitella seisokkeja ennakoivaa kunnossapitoa varten.

Ratkaisuja ja tietotaitoa asiakkaille ympäri maailman

Tänä vuonna Metso on saanut merkittäviä venttiilitilauksia muun muassa Södra Cellin Värön sellutehtaan laajennukseen, Stora Enson Varkauden tehtaan uudistukseen ja Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeeseen Omanissa. Lisäksi Metso on kehittänyt yhdessä Linden kanssa uudentyyppisen erityisesti cryo-olosuhteisiin soveltuvan BWX-läppäventtiilin sekä näytellyt merkittävää osaa muun muassa Nesteen Porvoon jalostamon kaikkien aikojen suurimmassa huoltoseisokissa.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

 www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Anne Rantanen, johtaja, viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Metso in Twitter